Mantelzorgwoning huren: 3 grote voordelen

Mantelzorger zijn neemt veel tijd in beslag. De zorg voor je dierbare neem je onvoorwaardelijk voor jou. Het is de evidentie om je hulpbehoevende ouders, grootouders, familie of vrienden bij te staan. Maar vergeet ook jezelf niet. Mantelzorgwoning huren: 3 grote voordelen. Ontdek hier hoe het huren van een mantelzorgwoning heel wat zorgen wegneemt.

1. Met de mantelzorgwoning bespaar je de tijd om je te verplaatsen.

Ook al woon je dicht bij elkaar, verplaatsingen nemen veel tijd in beslag. Twee keer per dag op en af gaan. Boodschappen brengen. Eens extra gaan als er nood aan is. Ook al duurt een enkele rit of wandeling maar 10 minuten. Op het einde van de week telt dit al snel op. Laat staan per maand of per jaar. Dit is tijd die je zelf goed kan gebruiken om even te ontspannen en de zorgen los te laten. Het huren van een mantelzorgwoning lost dit op. Deze tijdelijke unit staat in de tuin van de woning van de persoon die je verzorgt. Zo spaar je de tijd van de vele verplaatsingen ineens uit. En zijn alle partijen geruster en sneller ter plaatse als er iets aan de hand is.

2. De mantelzorgwoning geeft iedereen een eigen woning.

Eigenlijk zijn dit twee voordelen in één. Het is een groot voordeel voor de zorgbehoevende om in de eigen woning te blijven. Het is de vertrouwde stek die rust biedt. Het bevordert het welbevinden. En dat is al heel wat bij iemand met gezondheidsproblemen. Daarnaast heeft de mantelzorger een unieke woonplek in de tuin. Volledig op maat en naar eigen smaak ingericht. Je start met een lege doos en deelt alles in zoals je zelf wil. Je geniet allebei van de tuin, maar elk vanuit een andere invalshoek. De huurformule zorgt bovendien voor een spreiding van de kosten.

3. De budgetvriendelijke mantelzorgwoning is snel en eenvoudig geplaatst.

We starten bij het begin, nog voor de woning geplaatst is. Breek je hoofd niet over complexe regelgeving en vergunningen. Voor mantelzorgwoningen tot 50 m² geldt een eenvoudige meldingsplicht. Je meldt dat de tijdelijke woning geplaatst wordt en je omschrijft de aard van de werken. Eens de meldingsakte binnen is, staat je mantelzorgwoning er op een dag. De opbouw gebeurt in een atelier. Hierdoor komt je woning kant-en-klaar toe. Tegen de avond kan je er in slapen. Met de huurformule spreid je de kosten en krijg je een budgetvriendelijke oplossing.

Lees hier de voorwaarden voor de eenvoudige meldingsplicht.