Mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning is een volwaardig ecohuisje of tiny house. Je plaatst het bij de woning van iemand die regelmatig hulp nodig heeft en geeft hem, haar of hen alle kansen om langer in een eigen (t)huis te blijven wonen.

Enkel maar voordelen:

 • Voor het plaatsen van een mantelzorgwoning van 40m² of 50m² in de tuin van de zorgbehoevende persoon, moet je enkel voldoen aan een eenvoudige meldingsplicht
 • Een eigen plek waar je helemaal jezelf kan zijn;
 • Helemaal in te richten naar jouw smaak;
 • Voorzien van alle comfort;
 • Ecologisch wonen;
 • Jouw zorgbehoevende familielid heeft steeds alle hulp dichtbij;
Zorg voor iedereen

Een woonunit van Novulo is perfect inzetbaar als mantelzorgwoning: compact, voorzien van alle comfort en helemaal aanpasbaar aan jouw wensen.

Door een Novulo wooneenheid in de tuin te plaatsen, ben je steeds in de buurt voor wie het nodig heeft. Of het nu gaat om iemand die een dagje ouder wordt, een persoon met een chronische aandoening als ALS, Parkinson, MS of de ziekte van Huntington of iemand met een (verstandelijke) beperking die op die manier toch (begeleid) zelfstandig kan wonen.

Bespaar op het totale kostenplaatje

Er zijn heel wat redenen waarom mensen een verhuis naar een rustoord zo lang mogelijk uitstellen. Langer zelfstandig willen wonen is daar één van, het feit dat we met z’n allen ook gezonder oud worden is een tweede. Maar de kosten van een rusthuis zijn vaak ook doorslaggevend. Hoewel de zorg die je ervoor terugkrijgt onbetaalbaar is, wordt vaak uitgekeken naar andere mogelijkheden.

 • Iemand van de familie of één van de kinderen laten intrekken is een mogelijkheid, maar dan wordt terug ingeboet aan zelfstandigheid en privacy;
 • Verhuizen naar een kleinere (assistentie)woning of serviceflat kan ook, maar ook daar zijn de huurgelden niet mild.

Door een mantelzorgunit in de tuin te plaatsen, biedt Novulo de perfecte tussenoplossing. 

 • Eenmalige investering;
 • Geen bouwvergunning nodig;
 • Uiterst energiezuinig.

Eenvoudige regelgeving

Bij het plaatsen van een Novulo Zorgunit, is er enkel een meldingsplicht te vervullen. In dat geval moet jouw unit wel voldoen aan de volgende 3 voorwaarden:

 • Jouw Novulo Unit wordt bij een vergunde woning geplaatst;
 • De hoofdwoning en grond waarop de woonunit wordt geplaatst is eigendom van dezelfde titularis(sen);
 • De unit wordt geplaatst met het oog op het huisvesten van
  • Maximaal 2 personen waarvan 1 persoon 65 jaar of ouder is;
  • Maximaal 2 personen waarvan minstens 1 persoon hulpbehoevend is;
  • Een zorgverlener indien de hulpbehoevende personen in de hoofdwoning gehuisvest blijft.

Je kan op onze expertise rekenen voor de begeleiding doorheen het vergunningstraject. 

Lees het antwoord op al jouw vragen 

Snelle levering en plaatsing

We leggen je graag alle mogelijkheden uit en schakelen op jouw tempo wanneer de noden veranderen.

Een modulaire unit van Novulo heeft geen klassieke gegoten funderingen nodig, maar wordt op schroeffunderingen geplaatst. Dat maakt de voorbereidende werken al heel wat makkelijker.

Bovendien verschijnen wij goed voorbereid aan de start: jouw (zorg)woning wordt op maat ontworpen en volledig samengesteld in ons eigen atelier. De plaatsing neemt maximaal 1 dag in beslag. 

Multifunctioneel inzetbaar

Net als de andere woonunits of tiny houses kan je je mantelzorgwoning zelf samenstellen. Je kiest dan zelf de indeling, de materialen en de afwerking, zodat je je helemaal thuis voelt.

En als de dag zou komen waarop de unit niet langer als mantelzorgwoning moet worden gebruikt, dan zijn er tal van andere opties om jouw Novulo woonunit in te zetten:

Of je geeft de unit natuurlijk een tweede leven door deze door te verkopen aan een mooie doorverkoopwaarde.

Mantelzorgwoning huren?

Voorzie je een tijdelijk gebruik van de mantelzorgwoning? Ook als je nog niet kan inschatten hoe lang ’tijdelijk’ is, krijg je bij Novulo de mogelijkheid een woonunit te huren. 

Onze standaard huurunits zijn voorzien van een slaap-, bad- en woonkamer met open keuken. Er is ook een instapmodel verkrijgbaar zonder keuken.

Meer info en huurprijzen vind je op de pagina zorgwoningen.

Benieuwd naar onze kijkwoning?

Wil je ervaren hoe het voelt om in een Novulo unit rond te lopen? Dan verwelkomen we je graag in 1 van onze kijkwoningen in Laakdal, Oudenaarde, Pittem of Rumst. We leiden je ook met plezier rond in ons atelier waar je Novulo units in verschillende stadia van opbouw kan bewonderen. 

Laat ons weten wanneer het je best past om langs te komen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak vast te leggen. 

Ons laatste nieuws

Bouw je eigen Novulo zorgwoonunit

Interieurbouwer zorgwoonunit

Bezoek ons atelier en kijkwoning

Laat ons weten waar je naar op zoek bent en kom snel langs in een van onze kijkwoningen te Laakdal, Oudenaarde, Pittem of Rumst.

Wordt de zorg te zwaar als mantelzorger?

Om jouw surfervaring te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.