Novulo Buildings en Unilin Panels maken modulaire units nóg duurzamer

Energiezuinig bouwen is sinds enkele jaren de norm. Energieneutraal bouwen is de nabije toekomst. Maar wat dacht je van energiepositief bouwen? Met andere woorden gebouwen creëren die iets teruggeven aan onze planeet? Dankzij ingenieuze innovaties staan we hier dichter bij dan je denkt. Efficiënter bouwen is de boodschap. Materialen recycleren en hergebruiken. Een minimum aan afval tijdens het bouwproces. Units die zelf water opvangen en elektriciteit opwekken. Dit zijn enkele manieren waarop Novulo Buildings deze missie waarmaakt. Samen met partners en leveranciers die volledig mee zijn in dit verhaal. Zo maken Novulo Buildings en Unilin Panels modulaire units nóg duurzamer.

 

Zo begon het duurzame verhaal van Novulo Buildings
 

We keren even terug in de tijd naar het jaar 2019. Het dakwerkbedrijf van Tom Bogaert groeit snel. Hun bedrijfsgebouw barst uit zijn voegen. Ze gaan op zoek naar extra ruimte. Zo botsen ze op het concept van de modulaire unit. Ideaal om als extra kantoorruimte bij het bestaande bedrijfsgebouw te plaatsen. De zoektocht start, maar nergens vinden ze een unit die qua kwaliteit aan hun verwachtingen voldoet. Dus besluiten ze zelf een kantoorunit te bouwen. En werd Novulo Buildings geboren. Het ultieme doel? De bouwsector heruitvinden om zo de planeet te redden.

Hoe Novulo Buildings en Unilin Panels de bouwsector heruitvinden
 

Duurzaam en efficiënt bouwen start al bij de leverancier van de materialen. Zo kwam Novulo Buildings bij Unilin Panels terecht. Deze afdeling van Unilin is gespecialiseerd in innovatieve wandpanelen voor binnen en buiten.

Voor de buitenafwerking van de modulaire unit zijn de Durelis panelen ideaal. Ze bestaan voor 100% uit gerecycleerd hout. Ze zijn luchtdicht en laten toch damp door. Zo krijg je een gezond klimaat binnen in de modulaire unit.

De Clicwall is dan weer perfect voor de binnenafwerking. Er komen geen pleisterwerken aan te pas. Dit versnelt het bouwproces aanzienlijk. Bovendien heb je nauwelijks lijm nodig. Dit maakt de Clicwall panelen perfect herbruikbaar als de modulaire unit terug uit elkaar gehaald wordt.

Door nauw samen te werken zetten Novulo Buildings en Unilin Panels ook in op het beperken van afval. Tijdens het bouwproces werd aanvankelijk te veel gezaagd en weggesneden. Containers vol snijverlies zorgden samen met verpakkingsmateriaal voor een veel te grote afvalberg. Volledig tegen de principes van duurzaam bouwen in. Dankzij grondig onderzoek en rekenwerk werd dit drastisch verminderd.

De volgende stap om nog efficiënter te werken? Dat is automatisering. Piet Van Haute is IT director van Novulo Buildings. Hij is intussen al gestart met het voorspellen van bestellingen. Komt er een opdracht binnen? Dan heeft Novulo Buildings alles in huis om direct aan de slag te gaan. Bovendien gebeurt het bouwproces volledig horizontaal. Er komt geen ladder aan te pas. Zo verlies je geen tijd en geld aan de veiligheidsmaatregelen die hierbij komen kijken. En is de weg vrij om het proces te robotiseren. “We leren veel bij van elkaar. Novulo Buildings daagt ons uit om onze producten en processen nog duurzamer te maken”, getuigen Koen Kuppens en Simon Vermeersch van Unilin Panels.

>> Lees meer op unilinpanels.com.

Novulo Buildings en Unilin Panels maken modulaire units nóg duurzamer - Novulo Buildings 04

Wil je jouw steentje bijdragen aan een mooie toekomst voor onze planeet? Contacteer Novulo Buildings voor een gegarandeerd duurzame modulaire unit.