Novulo Buildings werkt samen met Bano zorgbadkamers aan de zorgwoning vol comfort

Novulo Buildings gaat steeds op zoek naar partners die hun hart voor de zorg delen. Want de zorgwoning is een plaats die het comfort zowel voor de bewoner als voor de zorgverleners verhoogt. De zelfstandigheid van de bewoner neemt sterk toe en de zorgverleners kunnen in alle comfort de juiste zorgen toedienen. Naast het wooncomfort en het welbevinden, zet de zorgwoning van Novulo Buildings sterk in op veiligheid en gezondheid. De aangepaste zorgbadkamer speelt hier een belangrijke rol in. Daarom werkt Novulo Buildings samen met Bano Zorgbadkamers aan de zorgwoning vol comfort. Zo leveren ze baanbrekend werk in de zorgsector over gans Europa.

De zorgwoning is rolstoeltoegankelijk

Een eerste manier om de zorgwoning comfortabel te maken is inzetten op de toegankelijkheid voor rolstoelen. Een rolstoel heeft plaats nodig om te rijden en te draaien. Het ontwerp van de zorgwoning van 40 à 50 m² is daarom heel goed doordacht. Zeker ook de zorgbadkamer. Er is ruimte genoeg om heel wat zaken zelfstandig te doen. Weet dat dit in een gewone woning zo goed als onmogelijk is. De investeringen om aanpassingen aan een woning te doen zijn zwaar. De werken zijn omslachtig. En wanneer de zorgsituatie na enkele jaren verandert, wordt het huis verkocht en gaat alles er weer uit. Zonde van al het energie en geld dat erin gekropen is. Met een zorgwoning heb je binnen de 3 maanden een kant-en-klare woning die rolstoeltoegankelijk is. Bovendien voldoet de Bano Zorgbadkamer volledig aan de kwaliteitsnormen van de Belgische zorgwet. Dit betekent dat je in aanmerking kan komen voor subsidies bij de inrichting van je zorgwoning. Bovendien is er een transparante communicatie tussen beide partners. Hierdoor is Novulo Buildings steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Bano Zorgbadkamers. En staan ze sterk om tijdig aan de juiste materialen te geraken.

Valpreventie staat voorop in het ontwerp van de zorgwoning

Valpartijen zijn nefast voor de gezondheid. Het is dus van het allergrootste belang om dit te voorkomen. Novulo Buildings werkt samen met Bano Zorgbadkamers om dit doel te halen. Want de zorgbadkamers zijn zodanig ingericht dat je overal houvast hebt als je je wil verplaatsen. De handgrepen aan de muur, het toilet en de lavabo zijn steeds binnen handbereik. Bij elke stap die je zet heb je ondersteuning. De vloer van de douche loopt over in de vloer van de badkamer. Geen opstapjes of drempels. En er is plaats voor een elektrisch bedienbare plafondtillift. Zo kan de bewoner heel zelfstandig wonen. Of om het met de woorden van een klant te zeggen: “Dankzij jullie zorgwoning ervaar ik terug een waardig leefcomfort.”

De duurzame zorgwoning met technologie die helpt zorgen

Novulo Buildings zet ook volop in op duurzame zorgwoningen met een erg kleine ecologische voetafdruk. Zonnepanelen op het dak of aan de gevel genereren hernieuwbare energie. Regenwater wordt via het dak gebufferd, waardoor het perfect bruikbaar is voor huishoudelijk gebruik. Alle materialen zijn herbruikbaar. Bovendien is een zorgwoning geen wegwerpproduct. Zoals je eerder kon lezen vliegen heel wat bouwmaterialen bij verkoop van een woning de container in. Bouwmaterialen die vaak nog heel recent zijn, maar die niet passen bij de stijl en het leven van de jonge generatie. Zorgwoningen gaan daarentegen decennialang mee. Ze zijn perfect in hun geheel verplaatsbaar. Je koopt ze aan en verkoopt ze door. Of je huurt ze en na de huurperiode geeft de zorgwoning iemand anders optimaal wooncomfort. Ook technologieën verhuizen mee. Zoals de Bano Zorgbadkamer, de slimme Nobi lampen, de veiligheidssystemen, … Zo bouw je met je zorgwoning mee aan een goede wereld voor de volgende generaties.