9 redenen om een zorgwoning te huren

Je bent wanhopig op zoek naar een manier om jouw dierbare de gepaste zorg te bieden. Alles wat je tot nu toe vindt is volzet of te duur. Of totaal niet passend bij jouw dierbare. Want je wil hem of haar allesbehalve zien wegkwijnen. Zoek niet langer. Vind hier 9 redenen om een zorgwoning te huren.

1. Met de zorgwoning in je tuin ben je altijd nabij.

De zorgwoning is een modulaire unit die in de tuin van de mantelzorger komt. Zo ben je altijd in elkaars nabijheid zonder te dicht op elkaar te zitten. Je spaart meerdere keren per dag een verplaatsing naar de woning van je dierbare uit. Om boodschappen te brengen hoef je maar enkele stappen te zetten. Bovendien zien de verschillende generaties elkaar vaker en krijgen ze zo een sterkere band. De levenskwaliteit van de zorgvrager stijgt, maar ook die van jou en je familie als mantelzorgers.

2. Geen bouwperikelen bij het plaatsen van de zorgwoning.

De zorgwoning wordt ineengezet en afgewerkt in het atelier van de bouwer. Grote schroeven in de grond vormen de fundering. Die gaan in de aarde zonder voorgaande graafwerken. Op nauwelijks een dag staat de zorgwoning helemaal gebruiksklaar in je tuin.

3. Eenvoudige regelgeving voor zorgwoningen tot 50 m².

Je hebt geen omgevingsvergunning nodig om een zorgwoning tot 50 m² in je tuin te plaatsen. Je meldt de plaatsing via het omgevingsloket en kan daarna tot 6 jaar genieten van de zorgwoning in je tuin zonder bijkomende vergunning. Ideaal voor een tijdelijke situatie waarbij je de zorgwoning huurt. Want zo hoef je geen berg papieren te verwerken en moet je geen maanden wachten op een vergunning. Van zodra de melding gebeurd is kan de zorgwoning er komen.

4. Met een zorgwoning behoud je jouw privacy.

Zowel de zorgvrager als de zorgverlener hebben elk hun eigen woning. Zo heeft iedereen zijn eigen stekje. Privacy is een belangrijk gegeven om je goed in je vel te voelen. Iedereen heeft een plaats nodig met een eigen identiteit. Een eigen thuis.

5. De zorgwoning bevordert zelfstandigheid.

Niemand is graag volledig afhankelijk van een ander. Zelfstandig dingen doen doet je gevoel van eigenwaarde stijgen. De zorgwoning die je huurt is volledig aangepast voor personen met een beperkte mobiliteit. Handgrepen, een tillift, in hoogte verstelbare meubels geven de bewoner de maximale mogelijkheden om zelfstandig te leven.

6. De zorgwoning is comfortabel en energiezuinig.

De gehuurde zorgwoning is beter geïsoleerd dan de meeste huizen. De bouwer hanteert de strengste energienormen en heeft aandacht voor het gebruik van groene energie. Dit maakt de zorgwoning heel comfortabel. En beperkt de energierekening tot een absoluut minimum.

7. Slimme technologieën maken de zorgwoning veilig.

Hoe kan je nu weten of er iets gaande is of niet? Dankzij de technologieën in de zorgwoning hoef je niet steeds op je hoede te zijn. Apps en slimme sensoren geven je een seintje als er abnormaal weinig of veel beweging is. Ze geven medische parameters door via een smartwatch. Dit alles met respect voor de privacy. Geen videocamera’s. Enkel detectie.

8. Een zorgwoning huren betekent kosten spreiden.

Het huren van een zorgwoning is de ideale manier om kosten te spreiden. Je betaalt maandelijks de huur en hoeft niet in één keer een groter bedrag op te hoesten.

9. Het huren van een zorgwoning is goedkoper dan een woonzorgcentrum.

De prijzen in woonzorgcentra swingen de pan uit. Je betaalt meer voor een kleinere kamer en voor een pak minder privacy. De zorgwoning is ruimer, privé en biedt veel meer comfort.