Waarom gaan voor een zorgwoning op zonne-energie?

een zorgwoning op zonne-energie

Waarom gaan voor een zorgwoning op zonne-energie?

een zorgwoning op zonne-energie

Waarom gaan voor een zorgwoning op zonne-energie?

Wat vroeger alleen denkbaar was voor een klein elektrisch lampje of een rekenmachine, is nu werkelijkheid voor een volledige woning. Helemaal draaien op zonne-energie. Zonnepanelen renderen steeds meer. De thuisbatterij slaat de opgewekte energie op om die in te schakelen als de zon niet schijnt. Zo voorziet jouw zorgwoning zich volledig zelf van elektriciteit. Wonderbaarlijk, maar waar.

Maar hoe gaat dat juist? En waarom ga je best voor een zorgwoning op zonne-energie?

Hoe werkt de zorgwoning op zonne-energie?

Alles start bij een goed geïsoleerde zorgwoning

Om jouw zorgwoning volledig aan te sturen met zonne-energie, is isolatie heel belangrijk. Want hierdoor zal je zorgwoning veel minder energie verbruiken. Zeker om te verwarmen of af te koelen. Een goed geïsoleerde woning is bijna energieneutraal. Dan rest je enkel nog het verbruik van je toestellen, zoals de tv of de koffiezet. Dankzij de zonnepanelen en thuisbatterij blijft alles perfect werken.

Zonnepanelen op het plat dak van je zorgwoning

Alle zorgwoningen hebben een plat dak. Ideaal voor het leggen van zonnepanelen. Zij worden onder de perfecte helling in de perfecte richting geplaatst. Zo renderen ze maximaal om je zorgwoning zoveel mogelijk energie te geven.

Thuisbatterij slaat energie op om je zorgwoning van elektriciteit te voorzien

Combineer jouw zonnepanelen met een thuisbatterij. Deze past netjes in de technische ruimte van je zorgwoning. Hoe werkt zo’n thuisbatterij? Alles begint bij je zonnepanelen. Zij wekken energie op, maar niet constant. Logisch, aangezien ze afhankelijk zijn van zonlicht. Hoe minder zonlicht, hoe minder energie. Maar op de piekmomenten wekken jouw zonnepanelen meer energie op dan je zal verbruiken. Zeker op een heel zonnige dag bereikt het rendement zijn piek rond de middag. Verbruik je op dat moment niet alles? Dan is dat dikke pech. Want alle niet-verbruikte energie gaat verloren. En in de avond of op regendagen heb je energie tekort. Dit probleem wordt opgevangen door je thuisbatterij. Die slaat de niet-verbruikte energie op. Zo geniet je ook zonder zon nog steeds van groene energie.

5 voordelen van een zorgwoning met zonnepanelen en thuisbatterij

 

  1. Goed voor het milieu.
  2. Goed voor je portemonnee.
  3. Geen gedoe met kabels van de hoofdwoning naar de zorgwoning.
  4. Zet je zorgwoning waar je maar wil.
  5. Constant gebruik maken van groene stroom.

Maak een afspraak bij Novulo en krijg alle nodige informatie over de zonnepanelen en de thuisbatterij voor jouw zorgwoning.

BENIEUWD NAAR ONZE KIJKWONING?

Volg ons op sociale media: FacebookInstagramLinkedIn en Twitter

Blijf op de hoogte

Ontvang regelmatig tips en info over onze Novulo Zorgwoningen in je mailbox. Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

Bezoek ons atelier en kijkwoning

Laat ons weten waar je naar op zoek bent en kom snel langs in een van onze kijkwoningen te Laakdal, Oudenaarde, Pittem of Rumst.

Wordt de zorg te zwaar als mantelzorger?

Om jouw surfervaring te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.