Zorgwoning gemiddeld helft goedkoper dan rusthuis

rusthuizen duurder
rusthuis altijd maar duurder

Lig jij er ook wakker van? Wil je ook alleen maar het beste voor je ouders of familieleden?

In een situatie waarin extra zorg voor een dierbare essentieel wordt, blijkt alleen wonen vaak te riskant en eenzaam. Deze zorgen houden je voortdurend bezig: Wat als er iets misgaat? Hoe verloopt de dag vandaag? Is er voldoende gegeten? In een rusthuis zijn de wachtlijsten lang en de kosten hoog. Maar gelukkig evolueren de werelden van de bouw en de zorg voortdurend. Modulaire bouw, in combinatie met aangepaste wetgeving, maakt van de zorgwoning een ideale oplossing voor jullie situatie. Deze optie is niet alleen betaalbaar, want een zorgwoning is gemiddeld de helft goedkoper dan een verblijf in een rusthuis, maar ook comfortabel, omdat een zorgwoning twee keer zo groot is als de gemiddelde kamer in een rusthuis.

Wat kost een verblijf in een rusthuis?

De prijs voor een eenpersoonskamer in een rusthuis bedraagt gemiddeld ruim 2.167 euro per maand, zonder extra kosten zoals een kappersbezoek, tv of telefonie. Deze maandelijkse kosten zijn vaak hoger dan een gemiddeld pensioen of een ziekte-uitkering, wat extra zorgen met zich meebrengt.

De zorgwoning als betaalbare en comfortabele oplossing

Zelfs wanneer je de kosten van maaltijden, verpleging en andere zorgaspecten bij de zorgwoning optelt, blijft deze optie gemiddeld de helft goedkoper dan een verblijf in een rusthuis. Bovendien biedt een zorgwoning aanzienlijk meer ruimte dan een kamer in een rusthuis, en je kunt de inrichting helemaal aanpassen naar eigen smaak. Bovendien bevindt de zorgwoning zich in de tuin van de mantelzorger, wat een familielid of een dierbare vriend kan zijn. Dit zorgt niet alleen voor een geruststellend gevoel, maar is ook wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van bekende personen eenzaamheid sterker vermindert dan de aanwezigheid van onbekenden. Naast de betaalbare prijs biedt de zorgwoning dus nog tal van andere voordelen.

Bovendien heb je de vrijheid om de modulaire zorgwoning te kopen of te huren. Bij aankoop is de zorgwoning volledig van jou. Als de zorgsituatie verandert, kun je de unit doorverkopen of een nieuwe bestemming geven. Huren is een interessante optie om de kosten te spreiden.

Dankzij vereenvoudigde regelgeving van de Vlaamse overheid voor het plaatsen van een zorgwoning,

kun je deze snel in de tuin laten plaatsen. Het volstaat om de plaatsing te melden via het omgevingsloket voor een periode van maximaal 6 jaar. Bovendien bedraagt de levertermijn van een zorgwoning slechts 3 maanden en zijn er nauwelijks voorbereidende werken nodig. Hierdoor is je zorgwoning binnen 3 maanden na bestelling klaar om in te wonen, veel sneller dan de wachtlijst van een rusthuis. Met een zorgwoning heb je eindelijk zicht op korte termijn op de beste zorg voor je dierbare.

Wacht niet langer met zoeken naar een oplossing voor je specifieke zorgsituatie. Kom langs bij Novulo en ontdek de mogelijkheden van een zorgwoning.