Werk de gevel van je zorgwoning mooi en onderhoudsvriendelijk af

Een van de grootste voordelen van de modulaire zorgwoning is de vrije keuze van afwerking. Ook aan de buitenkant. De zorgwoning is er niet alleen voor je veiligheid. De zorgwoning is er ook om je eigen plaats te hebben waar je je echt thuis voelt. En hier heeft het uitzicht van je zorgwoning veel mee te maken. Werk de gevel van je zorgwoning dus mooi en onderhoudsvriendelijk af. Ontdek hier de mogelijkheden. 

De verschillende mogelijkheden van gevelafwerking voor je zorgwoning 

Op zich is het simpel. Jouw zorgwoning wordt van nul opgebouwd. Je kan dus kiezen uit alle mogelijke gevelafwerkingen die er bestaan. Wil je hout of liever kunststof? Naturel of extravagant? Alles wat je aan de unit kan vastvijzen, kan jouw gevel worden. Wist je zelfs dat er systemen bestaan met ingebouwde zonnepanelen? Of dat je jouw gevel volledig met planten kan laten bekleden? Denk in elk geval goed na wat jij mooi vindt en wat weinig tot geen onderhoud vraagt. 

Trespa voor een gevel zonder onderhoud 

Trespa is een hogedruklaminaat. Houtvezels en harsen worden onder hoge druk samengeperst. Dankzij innovatie en onderzoek is dit materiaal bestand tegen extreme temperaturen. Geen verkleuring of vervorming. Bovendien zet vuil zich niet af op de Trespa-platen en zijn ze krasbestendig. Ze komen in verschillende kleuren, vormen en afwerkingen. Zo krijg je een unieke en duurzame zorgwoning, want de platen zijn perfect opnieuw te gebruiken voor andere projecten. 

Bepaal de gevelafwerking al in de ontwerpfase van je zorgwoning 

Een voorbereid zorgwoning expert is er twee waard. Daarom is de ontwerpfase cruciaal. Het is niet zomaar een formaliteit waarbij snel een plannetje ineengestoken wordt. Alles start met jouw verhaal. Wat wil je? Van welke stijl hou je? En wat is het budget? De zorgwoning van A tot Z afwerken heeft zijn voordelen, maar zorgt ook voor gigantisch veel mogelijkheden. Dankzij gerichte vragen helpt de zorgwoningproducent je van je keuzestress af. Ook voor de gevelafwerking van je zorgunit.