Wat houdt de Novulo zorggarantie in?

Plaats je een Novulo zorgwoning dan krijg je er 24/7 zorggarantie bij.

Wat houdt die Novulo zorggarantie in? En wat is de meerwaarde voor de bewoner en de mantelzorger?

Kort gesteld is de meerwaarde gigantisch. Het gaat over het ontzorgen van iedereen op vlak van alles wat rond de dagdagelijkse zorg draait. Je weet uit ervaring dat dit over een haast niet te overzien pakket aan regelingen en administratie gaat. Je moet echt alles uitpluizen en rond zien te krijgen. Dat vraagt veel van je. Bovenop de zorg die wil bieden aan jouw dierbare. Bij de Novulo zorgwoning wordt dit allemaal overgenomen door de zorgexpert. Die bouwt alle nodige zorg op rond de zorgvrager. Lees hier alles wat dit omvat. En onthoud vooral dat je deze zorggarantie gratis bij je Novulo zorgwoning krijgt van zodra die in bestelling is.

De zorggarantie is het actief opvolgen van bewoner en mantelzorger.

De zorgexpert van Novulo komt niet alleen tussen als er een vraag komt. Integendeel. De zorggarantie houdt in dat je actief opgevolgd wordt. Jij hoeft hier niet aan te denken. Je krijgt automatisch informatie, begeleiding en

ondersteuning. Zit je nog met een vraag? Dan kan je uiteraard zelf ook de zorgexpert contacteren. Het belangrijkste is dat jij zelf niet meer aan alles hoeft te denken. De zorgexpert neemt dit van je over. Verandert er iets in de wetgeving? Is er een nieuwe premie? Je komt het vanzelf te weten.

Jouw sociaal administratief dossier is dankzij de zorggarantie altijd picobello in orde.

De zorgexpert neemt de opmaak en opvolging van het sociaal administratief dossier op zich. Dit gebeurt in samenwerking met de nodige betrokken partijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mutualiteit of de notaris. In dit dossier staan heel wat zaken duidelijk omschreven.

 • De premies of vergoedingen waarop je recht hebt.
 • De wilsbeschikking.
 • De zorgplanning voor nu en in de toekomst, moest er iets veranderen.
 • Advies over de zorgvolmacht.

Afspraken op papier zijn altijd goed voor alle partijen. Dit geeft je kostbare gemoedsrust en ruimte voor dat wat echt telt.

De zorggarantie regelt alles voor een goede werking van het veiligheidssysteem NOBI.

In jouw zorgwoning staat veiligheid voorop. Daarom is de zorgwoning uitgerust met NOBI lampen indien je dit wenst. Deze slimme lampen detecteren beweging of problemen. Ze gaan indien nodig automatisch aan en geven een signaal aan de mantelzorger als er iets niet klopt. Bovendien zijn ze in staat belangrijke gegevens over jouw gezondheid op te slaan en te analyseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opvolgen van de bloeddruk via een smartwatch.

De NOBI lamp is een technologisch innovatief product. Het is niet de bedoeling dat jij je als bewoner of mantelzorger hier iets moet van aantrekken. Het enige wat voor jou telt is dat het werkt en dat je weet wat voor jou belangrijk is. Al de rest is voor de zorgexpert. Die neemt het onthaal en de opstart volledig op zich. Heb je vragen over de app? Dan weet je direct waar je terecht kan.

Lees hier meer over de werking van de NOBI lamp.

Zorggarantie voor het overbruggen van de periode tussen de aanvraag en de effectieve opstart van zorg.

Niet elke zorgvraag wordt binnen de dag ingevuld. Denk aan thuiszorg, verpleging, kinesitherapie. Soms zit er wat tijd tussen de aanvraag en de effectieve opstart. Kostbare tijd, want je hebt die zorg onmiddellijk broodnodig. De zorggarantie van Novulo houdt ook in dat we op zoek gaan naar een oplossing om deze periode te overbruggen.

Krijg een op maat gemaakt zorgplan binnen de zorggarantie van je zorgwoning.

Zorgbehoevendheid evolueert. De zorg die je vandaag nodig hebt, ziet er binnen een jaar misschien al anders uit. De zorgexpert volgt dit voor jou op en stelt een zorgplan op. Zo speel je kort op de bal als er aanpassingen nodig zijn en krijg je steeds de zorg die je nodig hebt.

Binnen de zorggarantie staat 1 contactpersoon klaar voor alle vragen van de zorgvrager.

Zit je als bewoner van een Novulo zorgwoning met een vraag, een klacht of een suggestie? Dan weet je al zeker dat je niet van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Jouw zorgexpert is jouw contactpersoon voor alles. Eén telefoontje en je kan onmiddellijk alles aan de juiste persoon kwijt.

De zorggarantie is er ook voor de mantelzorger en andere betrokken partijen.

Niet alleen de bewoner kan met vragen zitten. Ook de omgeving rond de bewoner heeft een klankbord nodig. We denken hierbij in de eerste plaats aan de mantelzorger, maar ook andere familieleden of betrokken partijen hebben hier nood aan. De zorgexpert is ook voor hen het centrale aanspreekpunt. Zo blijf je niet met je vragen zitten en raken problemen sneller opgelost.

De zorggarantie brengt de juiste zorg, dienstverlening en producten binnen handbereik.

Vaak zijn er zaken waar je zelf helemaal nog niet aan gedacht hebt. Of waarvan je geen flauw benul hebt waar je ze kan vinden. Zaken die het leven voor iedereen nochtans een pak comfortabeler zouden maken. Ook daar springt de zorgexpert in. Je krijgt actief informatie over hulpmiddelen en dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan een schans om de zorgwoning vlotter te bereiken, een handige aanpassing aan de tillift of zelfs de optie op je zorgwoning te begeuren in functie van je welzijn. De zorgexpert heeft kennis van zaken en denkt actief mee aan jouw comfort.

Geniet binnen de zorggarantie op een permanentie van 24/24 en 7/7.

Merk je om 9 uur ‘s avonds op dat de NOBI lamp niet werkt? Zit je in de ochtend al 2 uren te wachten op de thuisverpleging? Reken dan op de zorgexpert van Novulo. Als eerste aanspreekpunt ontzorgt de zorgexpert de zorgvrager en zijn of haar mantelzorger.

Is de mantelzorger er even tussenuit? De zorggarantie springt in voor de opvolging.

De opdracht van de mantelzorger is niet te onderschatten. Ook al zie je het zelf niet als een opdracht. Weet dat dit veel van je vraagt en dat het ook belangrijk is om ook voor jezelf te zorgen. Heb je zin om eens op reis te gaan? Doe dit dan ook. De zorgexpert van Novulo volgt alles tijdens jouw vakantie op. Is er sprake van een hoge zorgnood en is het belangrijk om een tijdelijk verblijf in een zorgcentrum of zorghotel te regelen? Dan neemt de zorgexpert deze organisatie op zich. Het enige wat jij moet doen is je eigen reis regelen en vooral genieten.

De zorggarantie staat in voor de organisatie van thuiszorgdiensten.

Dankzij het aanbod aan thuiszorgdiensten organiseer je perfect alle zorg in de zorgwoning. Dat vraagt uiteraard wel wat geregel met verschillende partijen. Zie je hier tegenop? Geen probleem, want ze zorgexpert doet dit voor jou. In samenspraak met bewoner, mantelzorger en de betrokken diensten, wordt een uurrooster uitgewerkt dat voor iedereen past. Kinesist, thuisverpleging, logopedist, oppasdienst, … Alles is perfect op elkaar afgestemd.

De organisatie van comfortdiensten valt ook binnen de zorggarantie.

Ook andere diensten dragen bij tot het wooncomfort in de zorgwoning en de persoonlijke verzorging van de bewoner. De zorgexpert neemt deze diensten mee in de planning. Zo gebeurt alles wanneer het moet gebeuren. Wat wordt verstaan onder comfortdiensten? Alles wat meer tijd vrijmaakt voor een babbel en een koffie tussen bewoner en mantelzorger. We sommen er hier alvast enkele op:

 • Kapper aan huis voor een verwenmoment
 • Pedicure of podoloog aan huis voor de verzorging van de voeten
 • Klusjesdienst voor elke kleine klus in en rond je zorgwoning
 • Boodschappendienst voor een gevulde voorraadkast
 • Opticien aan huis voor een goed aangepaste bril
 • Audioloog aan huis voor de juiste hooroplossing
 • Vervoer naar de specialist in het ziekenhuis
 • Verhuisservice om in je nieuwe zorgwoning te trekken
 • Poetsservice die je zorgwoning opblinkt voor gebruik
 • Verven of behangen van de zorgwoning

Geniet van een volwaardige service binnen de zorggarantie.

De zorggarantie is het totaalpakket van alles wat jouw zorgsituatie optimaal maakt. Zo blijft er voor jullie meer tijd over om te genieten. Vraag je je af of dit voor jouw zwaar hulpbehoevende ouder ook kan? Jazeker. Want we nemen elke zorgvraag op ons, ook als er sprake is van een hoge graad van hulpbehoevendheid.

Wil je zelf ook meer tijd over houden voor de leuke dingen? Ga dan voor de Novulo zorgwoning met 24/24 en 7/7 zorggarantie.

Maak nu een afspraak