Ontdek onze nieuwe gevelbekleding

Kiezen voor een houten gevelbekleding biedt heel wat voordelen:

 • Esthetische warmte: hout straalt natuurlijke warmte en schoonheid uit, waardoor het bijdraagt aan een aantrekkelijke en gezellige uitstraling van je unit,
 • Snelle installatie: houten gevelbekleding kan eenvoudig worden geïnstalleerd, wat voordelig is voor de snelle assemblage van modulaire units,
 • Milieuvriendelijk: hout is een hernieuwbare en duurzame grondstof,
 • Natuurlijk en gezond: hout is een natuurlijk materiaal zonder schadelijke stoffen,
 • Uniek karakter: elk stuk hout is uniek, wat bijdraagt aan een authentiek en karaktervol uiterlijk,
 • Diversiteit in design: houten gevelbekleding is beschikbaar in verschillende stijlen en profielen, wij bieden 2 types aan de Lines en “H”age in 2 verschillende houtsoorten Thermo Fraké en Thermo Vuren,
Houten gevelbekleding lines

Type Lines

 • verticaal
 • 4 profielen onderling combineerbaar
 • onzichtbare bevestiging door gebruik tand-groef

Type “H”age

 • horizontaal of verticaal
 • 2( horizontaal) of 3 (verticaal) profielen onderling combineerbaar
 • onzichtbare bevestiging door gebruik tand-groef

Nieuw jaar, nieuw aanbod

Nieuw 2024, wij kunnen onze constructies nu ook aanbouwen

We hopen dat het jaar goed voor je begonnen is. Als modulair bouwbedrijf staan we klaar om 2024 in te luiden met geweldig nieuws. 
Door de stijgende vraag zijn wij in 2023 blijven door ontwikkelen en kunnen we, op vandaag, onze constructies modulair gaan aanbouwen

Ben je op zoek naar een uitbreiding van je keuken of leefruimte? Heb je plots nood aan een badkamer en/of slaapkamer op gelijkvloers? Onze flexibele ontwerpen kunnen worden aangepast aan jouw noden en kunnen doorgaans binnen de 3 maanden een snelle oplossing aanbieden. 

Ook voor bedrijven, vrije beroepen, zelfstandige ondernemers of overheden kunnen we zeer snel, extra kwaliteitsvolle ruimtes gaan aanbieden zoals vergaderruimtes, prakrijkruimtes, kantoren en zo veel meer…

Waarom kiezen voor een Novulo aanbouw?

1. Snelheid van realisatie 

Onze geoptimaliseerde processen zorgen voor een snelle en efficiënte uitvoering, waardoor je snel kunt profiteren van extra ruimte. 

2. Kwaliteit en duurzaamheid:

We streven naar hoogwaardige materialen en duurzame oplossingen om ervoor te zorgen dat jouw investering op lange termijn waarde behoudt. 

3. Aangepast aan jouw behoeften: 

Of het nu gaat om particuliere woningen, bedrijfspanden of overheidsgebouwen, onze modulaire ontwerpen passen zich aan aan jouw specifieke eisen. 

WTV kwam langs bij Novulo

Novulo moet verhuizen om aan stijgende vraag naar mobiele zorgwoningen te voldoen

De komende tien jaar zullen er in Vlaanderen tot 10.000 tachtig- en negentigjarigen bijkomen die zorg nodig hebben. Om hen zo lang uit een duur woonzorgcentrum te houden, zijn mobiele mantelzorgunits een optie. Dat zijn kleine zorgwoningen die zelfs in de tuin passen. Om aan de stijgende vraag te voldoen verhuist Novulo, een bedrijf dat dergelijke units maakt, van Ardooie naar Pittem.

Mantelzorgunits worden alsmaar populairder. De kleine zorgwoningen zijn dan ook ideaal voor zorgbehoevende tachtigers en negentigers. “Het is een utopie om te denken dat al die mensen naar woonzorgcentra zullen gaan. We moeten denken aan oplossingen: thuiszorgdiensten maar ook mensen thuis opvangen. En daarvoor is het modulair wonen een perfecte oplossing”, legt Johan Staes van het Vlaams onafhankelijk zorgnetwerk VLOZO uit.

 

Zorg en nabijheid

De kleine woningen kunnen bijvoorbeeld in de tuin van hun kinderen neergepoot worden. Zo hebben ze toch nog hun eigen stekje, en kunnen ze tegelijk rekenen op de zorg en nabijheid van hunmantelzorgers. Dat bevestigt ook ex-judoka en mantelzorger Gella Vandecaveye.

Ik vind het wel fijn dat mama bij mij in woont. Die nabijheid is belangrijk, dat je heel snel kan ingrijpen als er iets gebeurt.”

Gella Vandecaveye, mantelzorger
400.000 extra wooneenheden

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele ziet zelfs nog meer mogelijkheden in de modulaire wooneenheden. “We kijken ook richting studenthuisvesting, sociale woningbouw, ook de nooddorpen van Oekraïense vluchtelingen maken gebruik van dat modulair wonen.” Al schuilt daar meteen ook een uitdaging in. Zo zullen er tegen 2050 volgens vooruitzichten 400.000 extra wooneenheden nodig zijn.

Novulo

Van een unit op drie dagen naar vier units op een dag

Om die grote vraag de baas te kunnen, verhuisde Novulo onlangs van Ardooie naar een grotere site in Pittem. Het bedrijf dat mobiele woonunits bouwt, leverde vorig jaar zo’n 43 kleine zorgunits af, maar wil nu opschalen. De ambitie is om van een afgewerkte unit op drie dagen te evolueren naar vier afgewerkte units op een dag.

De nieuwe fabriekshal biedt bovendien ook meer mogelijkheden op vlak van automatisatie.

Ontdek hier de volledige reportage

Het is ook moeilijk om goede vakmannen te vinden. Door onze verhuis kunnen we meer automatisatie voorzien binnen de productie.

Tom Bogaert, CEO Novulo

Novulo opent de deuren van nieuwe site in Brugsesteenweg

In de Brugsesteenweg in Pittem opende Novulo woensdag officieel de deuren. Het bedrijf, dat sinds begin 2021 kleine zorgwoningen bouwt voor ouderen die perfect in de achtertuin passen, verhuisde begin dit jaar naar de voormalige site van weverij Clarysse.

Sam Vanacker 11-10-23, 15:47 Laatste update: 11-10-23, 15:52

Tuinkantoortjes en tiny houses kende u ongetwijfeld al, maar ook de vraag naar modulaire woonoplossingen voor ouderen zit in de lift. De verhuis naar de Brugsesteenweg dateert eigenlijk al van mei, maar pas woensdag werd ook officieel de nieuwe stek van het bedrijf geopend. Daarbij werden kosten noch moeite gespaard. Zo kwam Vlaams minister van Wonen Matthias Diependale (N-VA) langs, terwijl ook oud-judoka Gella Vandecaveye, als ambassadeur van het bedrijf, bij de opening aanwezig was, net als het voltallige Pittemse schepencollege.

Nieuwe KMO-zone

“Het verdwijnen van de weverij van Clarysse kwam destijds hard aan in Pittem (nadat ondernemer Luc Tack matrassenproducent Latexco in Tielt overnam verhuisden de activiteiten in het voorjaar van 2023 naar een andere productielocatie van de groep in Oostrozebeke -red.)”, aldus burgemeester Denis Fraeyman (CD&V). “Per slot van rekening was het bedrijf ooit de grootste werkgever van Pittem. Maar we zijn verheugd dat er nu nieuwe toekomst voor deze site is dankzij ondernemer Luc Tack. De loods waar we ons nu in bevinden vormt niet alleen de nieuwe thuisbasis van Novulo, straks zal er op deze site ook een nieuwe KMO-zone komen. Deze site heeft een mooie toekomst en daar zijn we dankbaar voor.”

Van dakwerk naar zorgunits

Novulo is sinds de opstart in 2021 aan een stevige groei bezig. Het bedrijf ontstond twee jaar geleden uit dakwerkersbedrijf EPDM Solutions. Daar zochten ze een constructeur om een nieuw mobiel administratief kantoor te bouwen, maar uiteindelijk besloten ze zelf zo’n kantoor te bouwen. Zo ontstond het idee om dat te blijven doen en zich te richten op de zorg. Het Pittemse bedrijf onderscheidt zich in de sector door niet alleen duurzame kleine zorgwoningen voor hulpbehoevenden te maken, maar ook door andere zorgen weg te nemen. Zo wordt er een jaar gratis mantelzorg aangeboden.

Enkele zorgunits konden ter plaatse ook bezocht worden © Sam Vanacker
Er was heel wat publiek © Sam Vanacker

Lees HLN ook hier 

Minister Diependaele open nieuwe site Novulo

Zorgwoning gemiddeld helft goedkoper dan rusthuis

rusthuis altijd maar duurder

Lig jij er ook wakker van? Wil je ook alleen maar het beste voor je ouders of familieleden?

In een situatie waarin extra zorg voor een dierbare essentieel wordt, blijkt alleen wonen vaak te riskant en eenzaam. Deze zorgen houden je voortdurend bezig: Wat als er iets misgaat? Hoe verloopt de dag vandaag? Is er voldoende gegeten? In een rusthuis zijn de wachtlijsten lang en de kosten hoog. Maar gelukkig evolueren de werelden van de bouw en de zorg voortdurend. Modulaire bouw, in combinatie met aangepaste wetgeving, maakt van de zorgwoning een ideale oplossing voor jullie situatie. Deze optie is niet alleen betaalbaar, want een zorgwoning is gemiddeld de helft goedkoper dan een verblijf in een rusthuis, maar ook comfortabel, omdat een zorgwoning twee keer zo groot is als de gemiddelde kamer in een rusthuis.

Wat kost een verblijf in een rusthuis?

De prijs voor een eenpersoonskamer in een rusthuis bedraagt gemiddeld ruim 2.167 euro per maand, zonder extra kosten zoals een kappersbezoek, tv of telefonie. Deze maandelijkse kosten zijn vaak hoger dan een gemiddeld pensioen of een ziekte-uitkering, wat extra zorgen met zich meebrengt.

De zorgwoning als betaalbare en comfortabele oplossing

Zelfs wanneer je de kosten van maaltijden, verpleging en andere zorgaspecten bij de zorgwoning optelt, blijft deze optie gemiddeld de helft goedkoper dan een verblijf in een rusthuis. Bovendien biedt een zorgwoning aanzienlijk meer ruimte dan een kamer in een rusthuis, en je kunt de inrichting helemaal aanpassen naar eigen smaak. Bovendien bevindt de zorgwoning zich in de tuin van de mantelzorger, wat een familielid of een dierbare vriend kan zijn. Dit zorgt niet alleen voor een geruststellend gevoel, maar is ook wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van bekende personen eenzaamheid sterker vermindert dan de aanwezigheid van onbekenden. Naast de betaalbare prijs biedt de zorgwoning dus nog tal van andere voordelen.

Bovendien heb je de vrijheid om de modulaire zorgwoning te kopen of te huren. Bij aankoop is de zorgwoning volledig van jou. Als de zorgsituatie verandert, kun je de unit doorverkopen of een nieuwe bestemming geven. Huren is een interessante optie om de kosten te spreiden.

Dankzij vereenvoudigde regelgeving van de Vlaamse overheid voor het plaatsen van een zorgwoning,

kun je deze snel in de tuin laten plaatsen. Het volstaat om de plaatsing te melden via het omgevingsloket voor een periode van maximaal 6 jaar. Bovendien bedraagt de levertermijn van een zorgwoning slechts 3 maanden en zijn er nauwelijks voorbereidende werken nodig. Hierdoor is je zorgwoning binnen 3 maanden na bestelling klaar om in te wonen, veel sneller dan de wachtlijst van een rusthuis. Met een zorgwoning heb je eindelijk zicht op korte termijn op de beste zorg voor je dierbare.

Wacht niet langer met zoeken naar een oplossing voor je specifieke zorgsituatie. Kom langs bij Novulo en ontdek de mogelijkheden van een zorgwoning.

Gella Vandecaveye opent nieuwe mobiele zorgwoning

Gella opent mobiele zorgwoning

Trots op ons team

Met veel fierheid kijken wij terug naar onze open kijkdag te Oudenaarde, de officiële opening door onze ambassadrice Gella Vandecaveye samen met onze zaakvoerder Tom Bogaert, 1ste schepen Oudenaarde en vertegenwoordigers van CM/Goed was alvast een succes.

Lees meer hier

 

Z-plus: een zorgcentrale voor en door zorgaanbieders

Het call- en dispatchscenter van Z-plus is 24u per dag en 7 dagen op 7  bereikbaar. Via slimme sensoren of een draagbaar personenalarm is de nodige hulp altijd dichtbij.

Jouw Novulo woning kan perfect worden voorzien van een zender/ontvanger voor dit topsysteem. Helemaal aanpasbaar aan de hulp die jij het meest nodig hebt.

 

Z plus zorgcentrale

Wordt de zorg te zwaar als mantelzorger?

Ben jij mantelzorger en wordt de zorg voor je naaste soms te zwaar? Dat kan. Zeker als de persoon waarvoor je zorgt langdurige of intensieve zorg nodig heeft, zoals bijvoorbeeld bij dementie of een chronische ziekte. Het is dan ook heel normaal dat je het met momenten moeilijk hebt om de mantelzorg vol te houden.

Er zijn verschillende types mantelzorg zoals:

 • Helpen bij de persoonlijke verzorging. Wassen, aankleden, eten, drinken, …
 • Hulp bij huishoudelijke taken zoals koken, schoonmaken, boodschappen doen, …
 • Het geven van medische zorg. Dit kan gaan van het toedienen van medicatie tot het verlenen van wondzorg.
 • Het bieden van een luisterend oor, troost en steun bij emotionele problemen.
 • Sociale ondersteuning: het brengen en terug halen bij sociale activiteiten.
 • Coördinatie van de zorg. Het organiseren en coördineren van de diensten voor thuiszorg, thuisverpleging, kinesitherapie, logopedie, huisarts, …

Afhankelijk van de zorgbehoefte en de specifieke situatie geef jij op een of meerdere van deze taken mantelzorg. Taken die stuk voor stuk niet te onderschatten zijn. Het is daarom belangrijk om als mantelzorger tijdig steun en hulp te vragen bij professionele zorgverleners, mantelzorgorganisaties of vrienden en familieleden. Zo kan je voorkomen dat de mantelzorg te zwaar wordt en je eigen gezondheid en welzijn in gevaar komen.

Maar je staat er niet alleen voor. Ook Novulo kan je op verschillende vlakken ondersteuning bieden. Alles start bij het zorggesprek. Hierbij gaat Roos als zorgexperte na welke zorgen de zorgvrager nodig heeft. Afhankelijk van de noden wordt een zorgplan opgesteld en de nodige zorgpartners worden verzameld. Daarnaast bekijkt Roos ook de mogelijkheden om jou als mantelzorger te ontlasten door middel van slimme medische apparatuur. Voorbeelden hiervan zijn de plafondtillift, de Nobi lamp, het personenalarm en nog zoveel meer.

Wist je dat we bij Novulo gratis 365/24/7 zorggarantie bieden?

Werk de gevel van je zorgwoning mooi en onderhoudsvriendelijk af

Een van de grootste voordelen van de modulaire zorgwoning is de vrije keuze van afwerking. Ook aan de buitenkant. De zorgwoning is er niet alleen voor je veiligheid. De zorgwoning is er ook om je eigen plaats te hebben waar je je echt thuis voelt. En hier heeft het uitzicht van je zorgwoning veel mee te maken. Werk de gevel van je zorgwoning dus mooi en onderhoudsvriendelijk af. Ontdek hier de mogelijkheden. 

De verschillende mogelijkheden van gevelafwerking voor je zorgwoning 

Op zich is het simpel. Jouw zorgwoning wordt van nul opgebouwd. Je kan dus kiezen uit alle mogelijke gevelafwerkingen die er bestaan. Wil je hout of liever kunststof? Naturel of extravagant? Alles wat je aan de unit kan vastvijzen, kan jouw gevel worden. Wist je zelfs dat er systemen bestaan met ingebouwde zonnepanelen? Of dat je jouw gevel volledig met planten kan laten bekleden? Denk in elk geval goed na wat jij mooi vindt en wat weinig tot geen onderhoud vraagt. 

Trespa voor een gevel zonder onderhoud 

Trespa is een hogedruklaminaat. Houtvezels en harsen worden onder hoge druk samengeperst. Dankzij innovatie en onderzoek is dit materiaal bestand tegen extreme temperaturen. Geen verkleuring of vervorming. Bovendien zet vuil zich niet af op de Trespa-platen en zijn ze krasbestendig. Ze komen in verschillende kleuren, vormen en afwerkingen. Zo krijg je een unieke en duurzame zorgwoning, want de platen zijn perfect opnieuw te gebruiken voor andere projecten. 

Bepaal de gevelafwerking al in de ontwerpfase van je zorgwoning 

Een voorbereid zorgwoning expert is er twee waard. Daarom is de ontwerpfase cruciaal. Het is niet zomaar een formaliteit waarbij snel een plannetje ineengestoken wordt. Alles start met jouw verhaal. Wat wil je? Van welke stijl hou je? En wat is het budget? De zorgwoning van A tot Z afwerken heeft zijn voordelen, maar zorgt ook voor gigantisch veel mogelijkheden. Dankzij gerichte vragen helpt de zorgwoningproducent je van je keuzestress af. Ook voor de gevelafwerking van je zorgunit. 

Modulaire zorgwoning huren als alternatief voor een woonzorgcentrum

In een woonzorgcentrum gaan wonen is minder evident dan je zou denken. Er zijn lange wachtlijsten. Hoe vooruitziend je ook bent, enkel mensen die veel extra zorg nodig hebben krijgen een plaatsje. Daarnaast heeft Covid 19 ook op dat vlak velen wakker geschud. De kwetsbaarste mensen uit de maatschappij zitten allemaal samen. Eens een virus de ronde doet heeft dat rampzalige gevolgen. Dringend tijd om aan alternatieve woonvormen te denken. Het huren van een modulaire zorgwoning als alternatief voor een woonzorgcentrum zit in de lift.

9 redenen voor het huren van een zorgwoning

Het huren van een zorgwoning geeft op verschillende vlakken rust aan het gemoed van alle betrokken partijen. In de eerste plaats aan de zorgbehoevende, maar ook aan de mantelzorgers waarbij de zorgwoning staat.

 1. De zorgwoning wordt elders volledig opgebouwd. De plaatsing zelf is op een dag gebeurd. Geen zorgen over ingrijpende verbouwingswerken en het gedoe dat daarmee gepaard gaat.
 2. Iedereen heeft zijn eigen privacy en zelfstandigheid. In de zorgwoning is alles aanwezig om zelfstandig te leven. De hoofdwoning is volledig voor het gezin van de mantelzorger.
 3. De zorgwoning staat in de tuin van de mantelzorger. Er is dus steeds iemand dichtbij. Dit is gemakkelijk voor praktische zaken, zoals boodschappen leveren of een bezoekje brengen zonder verre verplaatsing. Maar ook voor het mentale welzijn, zoals een gezellige babbel of het besef dat er iemand bij je is in geval van nood.
 4. Je kiest de indeling van je zorgwoning zelf. De plaats van ramen of deuren, de ligging van de verschillende ruimtes, de bergruimte, …
 5. Er zijn niet langer complexe regels voor het plaatsen van een zorgwoning tot 50 m². De vereenvoudigde meldingsplicht maakt alles administratief een pak eenvoudiger.
 6. Met het huren van een zorgwoning denk je een stap vooruit. En ben je ook effectief een stap vooruit. Wacht niet tot de zorg te zwaar is en je halsoverkop een plaats in een woonzorgcentrum moet zoeken.
 7. Je plaatst de gehuurde zorgwoning waar je zelf wil. In de tuin bij een van de kinderen. Of bij een broer, zus of goede kennis. Je bent omringd door de mensen bij wie je het liefst bent.
 8. Door het huren van een zorgwoning ontstaat een mix van verschillende generaties. Grootouders en kleinkinderen zien elkaar meer. De betrokkenheid bij elkaars leven wordt groter. De grootouders kunnen een oogje in het zeil houden als de kleinkinderen even alleen thuis zijn. En de kleinkinderen zorgen op hun beurt voor hun grootouders. Ze kunnen al eens iets dragen dat voor de ander te zwaar is. Of ze toveren een lach op het gezicht.
 9. De zorgwoning houdt iedereen actief. Ook mensen met een zorgbehoefte zitten niet de hele dag stil. Ze houden ervan om zichzelf nuttig te maken en om de dingen te doen die ze graag doen. Een beetje in de tuin werken, planten water geven, helpen bij lichte huishoudelijke taken, de kat eten geven, … Iedereen versterkt elkaar.