Ontdek onze nieuwe gevelbekleding

Kiezen voor een houten gevelbekleding biedt heel wat voordelen:

 • Esthetische warmte: hout straalt natuurlijke warmte en schoonheid uit, waardoor het bijdraagt aan een aantrekkelijke en gezellige uitstraling van je unit,
 • Snelle installatie: houten gevelbekleding kan eenvoudig worden geïnstalleerd, wat voordelig is voor de snelle assemblage van modulaire units,
 • Milieuvriendelijk: hout is een hernieuwbare en duurzame grondstof,
 • Natuurlijk en gezond: hout is een natuurlijk materiaal zonder schadelijke stoffen,
 • Uniek karakter: elk stuk hout is uniek, wat bijdraagt aan een authentiek en karaktervol uiterlijk,
 • Diversiteit in design: houten gevelbekleding is beschikbaar in verschillende stijlen en profielen, wij bieden 2 types aan de Lines en “H”age in 2 verschillende houtsoorten Thermo Fraké en Thermo Vuren,
Houten gevelbekleding lines

Type Lines

 • verticaal
 • 4 profielen onderling combineerbaar
 • onzichtbare bevestiging door gebruik tand-groef

Type “H”age

 • horizontaal of verticaal
 • 2( horizontaal) of 3 (verticaal) profielen onderling combineerbaar
 • onzichtbare bevestiging door gebruik tand-groef

Nieuw jaar, nieuw aanbod

Nieuw 2024, wij kunnen onze constructies nu ook aanbouwen

We hopen dat het jaar goed voor je begonnen is. Als modulair bouwbedrijf staan we klaar om 2024 in te luiden met geweldig nieuws. 
Door de stijgende vraag zijn wij in 2023 blijven door ontwikkelen en kunnen we, op vandaag, onze constructies modulair gaan aanbouwen

Ben je op zoek naar een uitbreiding van je keuken of leefruimte? Heb je plots nood aan een badkamer en/of slaapkamer op gelijkvloers? Onze flexibele ontwerpen kunnen worden aangepast aan jouw noden en kunnen doorgaans binnen de 3 maanden een snelle oplossing aanbieden. 

Ook voor bedrijven, vrije beroepen, zelfstandige ondernemers of overheden kunnen we zeer snel, extra kwaliteitsvolle ruimtes gaan aanbieden zoals vergaderruimtes, prakrijkruimtes, kantoren en zo veel meer…

Waarom kiezen voor een Novulo aanbouw?

1. Snelheid van realisatie 

Onze geoptimaliseerde processen zorgen voor een snelle en efficiënte uitvoering, waardoor je snel kunt profiteren van extra ruimte. 

2. Kwaliteit en duurzaamheid:

We streven naar hoogwaardige materialen en duurzame oplossingen om ervoor te zorgen dat jouw investering op lange termijn waarde behoudt. 

3. Aangepast aan jouw behoeften: 

Of het nu gaat om particuliere woningen, bedrijfspanden of overheidsgebouwen, onze modulaire ontwerpen passen zich aan aan jouw specifieke eisen. 

WTV kwam langs bij Novulo

Novulo moet verhuizen om aan stijgende vraag naar mobiele zorgwoningen te voldoen

De komende tien jaar zullen er in Vlaanderen tot 10.000 tachtig- en negentigjarigen bijkomen die zorg nodig hebben. Om hen zo lang uit een duur woonzorgcentrum te houden, zijn mobiele mantelzorgunits een optie. Dat zijn kleine zorgwoningen die zelfs in de tuin passen. Om aan de stijgende vraag te voldoen verhuist Novulo, een bedrijf dat dergelijke units maakt, van Ardooie naar Pittem.

Mantelzorgunits worden alsmaar populairder. De kleine zorgwoningen zijn dan ook ideaal voor zorgbehoevende tachtigers en negentigers. “Het is een utopie om te denken dat al die mensen naar woonzorgcentra zullen gaan. We moeten denken aan oplossingen: thuiszorgdiensten maar ook mensen thuis opvangen. En daarvoor is het modulair wonen een perfecte oplossing”, legt Johan Staes van het Vlaams onafhankelijk zorgnetwerk VLOZO uit.

 

Zorg en nabijheid

De kleine woningen kunnen bijvoorbeeld in de tuin van hun kinderen neergepoot worden. Zo hebben ze toch nog hun eigen stekje, en kunnen ze tegelijk rekenen op de zorg en nabijheid van hunmantelzorgers. Dat bevestigt ook ex-judoka en mantelzorger Gella Vandecaveye.

Ik vind het wel fijn dat mama bij mij in woont. Die nabijheid is belangrijk, dat je heel snel kan ingrijpen als er iets gebeurt.”

Gella Vandecaveye, mantelzorger
400.000 extra wooneenheden

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele ziet zelfs nog meer mogelijkheden in de modulaire wooneenheden. “We kijken ook richting studenthuisvesting, sociale woningbouw, ook de nooddorpen van Oekraïense vluchtelingen maken gebruik van dat modulair wonen.” Al schuilt daar meteen ook een uitdaging in. Zo zullen er tegen 2050 volgens vooruitzichten 400.000 extra wooneenheden nodig zijn.

Novulo

Van een unit op drie dagen naar vier units op een dag

Om die grote vraag de baas te kunnen, verhuisde Novulo onlangs van Ardooie naar een grotere site in Pittem. Het bedrijf dat mobiele woonunits bouwt, leverde vorig jaar zo’n 43 kleine zorgunits af, maar wil nu opschalen. De ambitie is om van een afgewerkte unit op drie dagen te evolueren naar vier afgewerkte units op een dag.

De nieuwe fabriekshal biedt bovendien ook meer mogelijkheden op vlak van automatisatie.

Ontdek hier de volledige reportage

Het is ook moeilijk om goede vakmannen te vinden. Door onze verhuis kunnen we meer automatisatie voorzien binnen de productie.

Tom Bogaert, CEO Novulo

Een oplossing voor jouw bedrijf

Ook zakelijke oplossingen in modulaire zorgwoningen bouw

Novulo is niet alleen de ideale partner voor innovatieve modulaire zorgwoningen bouw, ze hebben tevens meerdere jaren ervaring en expterise in hoogwaardige, kosteneffectieve en duurzame oplossingen voor de zorgsector.

Novulo biedt de oplossing voor meerdere sectoren:

 • SOCIALE WONINGBOUW – Met een fractie van de traditionele bouwtijd ben je op tijd klaar om open te gaan voor alle sociale woningbehoeften. Voor bepaalde of voor onbepaalde tijd. In een modulaire woning dat voldoet aan alle hedendaagse waarden en normen, geheel conform de sociale woonnormen, duurzaamheid en flexibiliteit. Door de vlotte schakeling en stapelbaarheid kunnen (tijdelijke) woningen gerealiseerd worden voor singels tot gezinnen met 4 kinderen. En die zijn dan ook weer makkelijk weg te halen
 • WOONZORGCENTRA – jouw eigen thuis is het rusthuis van morgen! De vergrijzingsgolf, die rond 2030 zal pieken, plaatst onze samenleving voor grote uitdagingen. Het aantal ouderen dat (intensieve) zorg nodig zal hebben, zal sterk toenemen, maar het huidige woonzorgmodel botst op limieten. Er dreigt plaatsgebrek in de rusthuizen, terwijl het personeelstekort nijpend is. Novulo bouwt aanleunwoningen die aan een bestaande WZC worden ‘gekoppeld’. Ideaal voor oudere koppels of ouderen met huisdieren.
 • REVALIDATIECENTRA – Met Novulo modulaire bouwunits komen we tegemoet aan de oplopende wachtlijsten in de intramurale zorg en vindt er een betere doorstroming plaats vanuit de ziekenhuizen. Gezien de demografische ontwikkelingen verwachten we een toename in het aantal ouderen dat een beroep doet op herstel- en revalidatiezorg. Het is voor Novulo belangrijk dat je flexibel om kunt gaan met de inzet van het gebouw en niet beperkt zijn in de mogelijkheden. In een later stadium kunnen de modulaire units weer eenvoudig gedemonteerd worden en, indien nodig, op een nieuwe locatie worden ingezet. Tevens draagt deze bouwmethodiek bij aan een reductie van de stikstofuitstoot tijdens de bouwperiode!
 • KINDEROPVANG – Ouders helpen met een nieuwe opvangplaats is vandaag allesbehalve evident, ondanks de goede wil en vastberadenheid van de lokale loketten kinderopvang.
  De algemene crisis in de kinderopvang, inclusief het tekort aan personeel en wachtlijsten maakt de situatie nog nijpender
  Novulo biedt een unieke en duurzame oplossing om de lokale besturen te helpen crisisopvang zelf te organiseren
 • NOODWONINGEN – Met woningcorporaties en gemeenten hebben we noodwoningen gecreëerd die we als huisvesting aanbieden voor mensen met een hulpvraag. Denk aan zorgvragers zoals thuis- of adreslozen en mensen met een ondersteuningsvraag. Ook wel de spoedzoekers genoemd; mensen die acuut woonruimte
  modulaire woning Novulo

  Kom zelf een kijkje nemen

  We hebben 3 demo-woningen in Vlaanderen, nl te Pittem, Oudenaarde en Laakdal

  Maak nu een afspraak
  Vacature novulo buildings sales

  Ontdek onze prijzen

  Wenst u een op maat gemaakte offerte, twijfel dan niet langer en neem contact met ons op

  Offerte aanvragen