Ontdek onze nieuwe gevelbekleding

Kiezen voor een houten gevelbekleding biedt heel wat voordelen:

 • Esthetische warmte: hout straalt natuurlijke warmte en schoonheid uit, waardoor het bijdraagt aan een aantrekkelijke en gezellige uitstraling van je unit,
 • Snelle installatie: houten gevelbekleding kan eenvoudig worden geïnstalleerd, wat voordelig is voor de snelle assemblage van modulaire units,
 • Milieuvriendelijk: hout is een hernieuwbare en duurzame grondstof,
 • Natuurlijk en gezond: hout is een natuurlijk materiaal zonder schadelijke stoffen,
 • Uniek karakter: elk stuk hout is uniek, wat bijdraagt aan een authentiek en karaktervol uiterlijk,
 • Diversiteit in design: houten gevelbekleding is beschikbaar in verschillende stijlen en profielen, wij bieden 2 types aan de Lines en “H”age in 2 verschillende houtsoorten Thermo Fraké en Thermo Vuren,
Houten gevelbekleding lines

Type Lines

 • verticaal
 • 4 profielen onderling combineerbaar
 • onzichtbare bevestiging door gebruik tand-groef

Type “H”age

 • horizontaal of verticaal
 • 2( horizontaal) of 3 (verticaal) profielen onderling combineerbaar
 • onzichtbare bevestiging door gebruik tand-groef

Nieuw jaar, nieuw aanbod

Nieuw 2024, wij kunnen onze constructies nu ook aanbouwen

We hopen dat het jaar goed voor je begonnen is. Als modulair bouwbedrijf staan we klaar om 2024 in te luiden met geweldig nieuws. 
Door de stijgende vraag zijn wij in 2023 blijven door ontwikkelen en kunnen we, op vandaag, onze constructies modulair gaan aanbouwen

Ben je op zoek naar een uitbreiding van je keuken of leefruimte? Heb je plots nood aan een badkamer en/of slaapkamer op gelijkvloers? Onze flexibele ontwerpen kunnen worden aangepast aan jouw noden en kunnen doorgaans binnen de 3 maanden een snelle oplossing aanbieden. 

Ook voor bedrijven, vrije beroepen, zelfstandige ondernemers of overheden kunnen we zeer snel, extra kwaliteitsvolle ruimtes gaan aanbieden zoals vergaderruimtes, prakrijkruimtes, kantoren en zo veel meer…

Waarom kiezen voor een Novulo aanbouw?

1. Snelheid van realisatie 

Onze geoptimaliseerde processen zorgen voor een snelle en efficiënte uitvoering, waardoor je snel kunt profiteren van extra ruimte. 

2. Kwaliteit en duurzaamheid:

We streven naar hoogwaardige materialen en duurzame oplossingen om ervoor te zorgen dat jouw investering op lange termijn waarde behoudt. 

3. Aangepast aan jouw behoeften: 

Of het nu gaat om particuliere woningen, bedrijfspanden of overheidsgebouwen, onze modulaire ontwerpen passen zich aan aan jouw specifieke eisen. 

WTV kwam langs bij Novulo

Novulo moet verhuizen om aan stijgende vraag naar mobiele zorgwoningen te voldoen

De komende tien jaar zullen er in Vlaanderen tot 10.000 tachtig- en negentigjarigen bijkomen die zorg nodig hebben. Om hen zo lang uit een duur woonzorgcentrum te houden, zijn mobiele mantelzorgunits een optie. Dat zijn kleine zorgwoningen die zelfs in de tuin passen. Om aan de stijgende vraag te voldoen verhuist Novulo, een bedrijf dat dergelijke units maakt, van Ardooie naar Pittem.

Mantelzorgunits worden alsmaar populairder. De kleine zorgwoningen zijn dan ook ideaal voor zorgbehoevende tachtigers en negentigers. “Het is een utopie om te denken dat al die mensen naar woonzorgcentra zullen gaan. We moeten denken aan oplossingen: thuiszorgdiensten maar ook mensen thuis opvangen. En daarvoor is het modulair wonen een perfecte oplossing”, legt Johan Staes van het Vlaams onafhankelijk zorgnetwerk VLOZO uit.

 

Zorg en nabijheid

De kleine woningen kunnen bijvoorbeeld in de tuin van hun kinderen neergepoot worden. Zo hebben ze toch nog hun eigen stekje, en kunnen ze tegelijk rekenen op de zorg en nabijheid van hunmantelzorgers. Dat bevestigt ook ex-judoka en mantelzorger Gella Vandecaveye.

Ik vind het wel fijn dat mama bij mij in woont. Die nabijheid is belangrijk, dat je heel snel kan ingrijpen als er iets gebeurt.”

Gella Vandecaveye, mantelzorger
400.000 extra wooneenheden

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele ziet zelfs nog meer mogelijkheden in de modulaire wooneenheden. “We kijken ook richting studenthuisvesting, sociale woningbouw, ook de nooddorpen van Oekraïense vluchtelingen maken gebruik van dat modulair wonen.” Al schuilt daar meteen ook een uitdaging in. Zo zullen er tegen 2050 volgens vooruitzichten 400.000 extra wooneenheden nodig zijn.

Novulo

Van een unit op drie dagen naar vier units op een dag

Om die grote vraag de baas te kunnen, verhuisde Novulo onlangs van Ardooie naar een grotere site in Pittem. Het bedrijf dat mobiele woonunits bouwt, leverde vorig jaar zo’n 43 kleine zorgunits af, maar wil nu opschalen. De ambitie is om van een afgewerkte unit op drie dagen te evolueren naar vier afgewerkte units op een dag.

De nieuwe fabriekshal biedt bovendien ook meer mogelijkheden op vlak van automatisatie.

Ontdek hier de volledige reportage

Het is ook moeilijk om goede vakmannen te vinden. Door onze verhuis kunnen we meer automatisatie voorzien binnen de productie.

Tom Bogaert, CEO Novulo

Novulo opent de deuren van nieuwe site in Brugsesteenweg

In de Brugsesteenweg in Pittem opende Novulo woensdag officieel de deuren. Het bedrijf, dat sinds begin 2021 kleine zorgwoningen bouwt voor ouderen die perfect in de achtertuin passen, verhuisde begin dit jaar naar de voormalige site van weverij Clarysse.

Sam Vanacker 11-10-23, 15:47 Laatste update: 11-10-23, 15:52

Tuinkantoortjes en tiny houses kende u ongetwijfeld al, maar ook de vraag naar modulaire woonoplossingen voor ouderen zit in de lift. De verhuis naar de Brugsesteenweg dateert eigenlijk al van mei, maar pas woensdag werd ook officieel de nieuwe stek van het bedrijf geopend. Daarbij werden kosten noch moeite gespaard. Zo kwam Vlaams minister van Wonen Matthias Diependale (N-VA) langs, terwijl ook oud-judoka Gella Vandecaveye, als ambassadeur van het bedrijf, bij de opening aanwezig was, net als het voltallige Pittemse schepencollege.

Nieuwe KMO-zone

“Het verdwijnen van de weverij van Clarysse kwam destijds hard aan in Pittem (nadat ondernemer Luc Tack matrassenproducent Latexco in Tielt overnam verhuisden de activiteiten in het voorjaar van 2023 naar een andere productielocatie van de groep in Oostrozebeke -red.)”, aldus burgemeester Denis Fraeyman (CD&V). “Per slot van rekening was het bedrijf ooit de grootste werkgever van Pittem. Maar we zijn verheugd dat er nu nieuwe toekomst voor deze site is dankzij ondernemer Luc Tack. De loods waar we ons nu in bevinden vormt niet alleen de nieuwe thuisbasis van Novulo, straks zal er op deze site ook een nieuwe KMO-zone komen. Deze site heeft een mooie toekomst en daar zijn we dankbaar voor.”

Van dakwerk naar zorgunits

Novulo is sinds de opstart in 2021 aan een stevige groei bezig. Het bedrijf ontstond twee jaar geleden uit dakwerkersbedrijf EPDM Solutions. Daar zochten ze een constructeur om een nieuw mobiel administratief kantoor te bouwen, maar uiteindelijk besloten ze zelf zo’n kantoor te bouwen. Zo ontstond het idee om dat te blijven doen en zich te richten op de zorg. Het Pittemse bedrijf onderscheidt zich in de sector door niet alleen duurzame kleine zorgwoningen voor hulpbehoevenden te maken, maar ook door andere zorgen weg te nemen. Zo wordt er een jaar gratis mantelzorg aangeboden.

Enkele zorgunits konden ter plaatse ook bezocht worden © Sam Vanacker
Er was heel wat publiek © Sam Vanacker

Lees HLN ook hier 

Minister Diependaele open nieuwe site Novulo

Wonen als gevolg van de klimaatverandering

We kunnen er niet meer naast kijken, de gevolgen van de extreme weersomstandigheden zullen invloed hebben op onze manier van wonen. We moeten onze manier van bouwen weerbaarder maken tegen periodes van overvloedige regenval afgewisseld met extreme droogte. Met andere woorden, we moeten manieren bedenken om te wonen als gevolg van de klimaatverandering.

Blue Deal

Minister Zuhal Demir haalde onlangs het initiatief van de Vlaamse Regering ‘Blue Deal’ terug naar boven in een post op haar sociale media. Dit plan, goedgekeurd in de zomer van 2020, gaat de strijd aan tegen waterschaarste en droogte waar we meer en meer mee geconfronteerd worden.

De Blue Deal bevat meer dan 70 acties en zet in op 6 sporen:

 1. Openbare besturen geven het goede voorbeeld en zorgen voor gepaste regelgeving
 2. Circulair watergebruik wordt de regel
 3. Landbouw en natuur worden deel van de oplossing
 4. Particulieren sensibiliseren en stimuleren we om te ontharden
 5. De bevoorradingszekerheid wordt verhoogd
 6. Samen investeren we in innovatie om ons watersysteem slimmer, robuuster en duurzamer te maken.

De visie op een Novulo woonunit zet alvast 2 van de 6 sporen om in de praktijk.

Circulair watergebruik

Onze flexibele modules die een woon-, werk-, zorg- of recreatiefunctie kunnen hebben, kunnen voorzien worden van een systeem waarbij hemelwater en afvalwater maximaal hergebruikt worden.

De waterinstallaties in de bouwunits zijn zo ingesteld dat het juiste water wordt ingezet voor het juiste toepassing. Via het groendak wordt water opgevangen en op een ecologische manier gezuiverd om te gebruiken. Afvalwater wordt, waar mogelijk voor een andere toepassing ingezet. Door meer water te hergebruiken, daalt de watervraag en dus ook jouw factuur aan de watermaatschappij.

In combinatie met alle bovenstaande maatregelen adviseren wij onze klanten ook om zo zuinig mogelijk met water om te springen. In de badkamer kan je een spaardouchekop installeren, alsook een spaarknop in het toilet. Huishoudtoestellen worden aangesloten op de regenwateropvang van het plat dak of de eventueel voorziene regenputten.

Ontharden

De Novulo woonunits worden geplaatst op schroefpaalfunderingen. In tegenstelling tot de traditionele betonfunderingen, heeft een schroefpaalfundering een minder negatieve invloed op de bodem en op het grondwater en dus ook op de verharding van een woonomgeving.

Bovendien kan je werken met schroefpalen om het niveau van de woning op te krikken, zoals in risicovol overstromingsgebied. Bijvoorbeeld 30 cm hoger dan de hoogst gekende overstromingshoogte. Op deze manier geef je water meer ruimte om in de grond te dringen. Zo neem je onrechtstreeks de druk op de waterlopen en de rioleringen weg bij stortbuien. Ook komt er bij eventuele grondwaterstijging geen opwaartse druk op de vloerplaat en de ondergrondse buitenmuren en sijpelt het water via deze weg niet binnen in de woning.

Al van oudsher wordt de schroefpaaltechniek gebruikt voor de stabiliteit van woningen in gebieden met diepgelegen draagkrachtige grond. Denk maar aan de historische stad Venetië. Zo kunnen er toch bouwmodules voor bijvoorbeeld recreatie geplaatst worden dicht bij een rivier of waterloop.

Voor projecten met een potentieel overstromingsrisico doet Novulo steeds beroep op bekwame architecten en stabiliteitsingenieurs.

Nog meer ecologische voordelen aan modulair bouwen

Ons energieverbruik heeft een onrechtstreekse, maar een niet minimaliseren invloed op het milieu, de extreme droogte en de overvloedige regenval. Denk maar aan de lucht- en watervervuiling ten gevolge van de stroomopwekking. Allemaal oorzaken van de broeikaseffecten op ons klimaat.

Standaard worden de Novulo wooneenheden voorzien van de hoogste isolatienorm. Door het kleine woonvolume en de perfecte isolatie en ventilatie kan je een aangenaam leefklimaat bekomen.

Onze missie is het leveren van units met een groendak en zonnepanelen. Met een groendak heb je dan sowieso een extra warmte en koude barrière.

Missie Novulo 100% duurzaam en 100% innovatief.

Novulo Buildings en Unilin Panels maken modulaire units nóg duurzamer

Energiezuinig bouwen is sinds enkele jaren de norm. Energieneutraal bouwen is de nabije toekomst. Maar wat dacht je van energiepositief bouwen? Met andere woorden gebouwen creëren die iets teruggeven aan onze planeet? Dankzij ingenieuze innovaties staan we hier dichter bij dan je denkt. Efficiënter bouwen is de boodschap. Materialen recycleren en hergebruiken. Een minimum aan afval tijdens het bouwproces. Units die zelf water opvangen en elektriciteit opwekken. Dit zijn enkele manieren waarop Novulo Buildings deze missie waarmaakt. Samen met partners en leveranciers die volledig mee zijn in dit verhaal. Zo maken Novulo Buildings en Unilin Panels modulaire units nóg duurzamer.

 

Zo begon het duurzame verhaal van Novulo Buildings
 

We keren even terug in de tijd naar het jaar 2019. Het dakwerkbedrijf van Tom Bogaert groeit snel. Hun bedrijfsgebouw barst uit zijn voegen. Ze gaan op zoek naar extra ruimte. Zo botsen ze op het concept van de modulaire unit. Ideaal om als extra kantoorruimte bij het bestaande bedrijfsgebouw te plaatsen. De zoektocht start, maar nergens vinden ze een unit die qua kwaliteit aan hun verwachtingen voldoet. Dus besluiten ze zelf een kantoorunit te bouwen. En werd Novulo Buildings geboren. Het ultieme doel? De bouwsector heruitvinden om zo de planeet te redden.

Hoe Novulo Buildings en Unilin Panels de bouwsector heruitvinden
 

Duurzaam en efficiënt bouwen start al bij de leverancier van de materialen. Zo kwam Novulo Buildings bij Unilin Panels terecht. Deze afdeling van Unilin is gespecialiseerd in innovatieve wandpanelen voor binnen en buiten.

Voor de buitenafwerking van de modulaire unit zijn de Durelis panelen ideaal. Ze bestaan voor 100% uit gerecycleerd hout. Ze zijn luchtdicht en laten toch damp door. Zo krijg je een gezond klimaat binnen in de modulaire unit.

De Clicwall is dan weer perfect voor de binnenafwerking. Er komen geen pleisterwerken aan te pas. Dit versnelt het bouwproces aanzienlijk. Bovendien heb je nauwelijks lijm nodig. Dit maakt de Clicwall panelen perfect herbruikbaar als de modulaire unit terug uit elkaar gehaald wordt.

Door nauw samen te werken zetten Novulo Buildings en Unilin Panels ook in op het beperken van afval. Tijdens het bouwproces werd aanvankelijk te veel gezaagd en weggesneden. Containers vol snijverlies zorgden samen met verpakkingsmateriaal voor een veel te grote afvalberg. Volledig tegen de principes van duurzaam bouwen in. Dankzij grondig onderzoek en rekenwerk werd dit drastisch verminderd.

De volgende stap om nog efficiënter te werken? Dat is automatisering. Piet Van Haute is IT director van Novulo Buildings. Hij is intussen al gestart met het voorspellen van bestellingen. Komt er een opdracht binnen? Dan heeft Novulo Buildings alles in huis om direct aan de slag te gaan. Bovendien gebeurt het bouwproces volledig horizontaal. Er komt geen ladder aan te pas. Zo verlies je geen tijd en geld aan de veiligheidsmaatregelen die hierbij komen kijken. En is de weg vrij om het proces te robotiseren. “We leren veel bij van elkaar. Novulo Buildings daagt ons uit om onze producten en processen nog duurzamer te maken”, getuigen Koen Kuppens en Simon Vermeersch van Unilin Panels.

>> Lees meer op unilinpanels.com.

Novulo Buildings en Unilin Panels maken modulaire units nóg duurzamer - Novulo Buildings 04

Wil je jouw steentje bijdragen aan een mooie toekomst voor onze planeet? Contacteer Novulo Buildings voor een gegarandeerd duurzame modulaire unit.

Ontdek onze modulaire studentenwoningen

Novulo studentenwoning

Groeiend tekort aan studentenhuisvesting

Ontdek ons aanbod van modulaire studentenwoningen. Elk van onze ontwerpen biedt unieke voordelen en kenmerken. Of je nu op zoek bent naar compacte eenheden of ruimere accommodaties voor meerdere studenten, we hebben de juiste oplossing voor jou of jouw campus.

Meer info

Voordelen van modulaire studentenwoningen?

Bij het plannen van studentenhuisvesting zijn er tal van overwegingen waarmee onderwijsinstellingen rekening moeten houden. Modulaire studentenwoningen bieden enkele belangrijke voordelen:

1. Flexibiliteit en Aanpasbaarheid:

Onze modulaire studentenwoningen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van je onderwijsinstelling. Of je nu extra ruimte nodig hebt voor groeiende studentenaantallen of een specifiek ontwerp wilt voor een unieke omgeving, we passen ons aan jouw eisen aan.

2. Snelle Installatie:

Tijd is kostbaar, en modulaire constructie maakt het mogelijk om snel nieuwe studentenwoningen te realiseren. Dit betekent minder verstoringen op de campus en snellere beschikbaarheid voor studenten.

3. Duurzaamheid:

Onze modulaire woningen zijn energie-efficiënt, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook kan bijdragen aan kostenbesparingen op lange termijn. Ook het plaatsen van zonnepanelen is mogelijk

4. Kostenbesparing:

Modulaire constructie is doorgaans kostenefficiënter dan traditionele bouwmethoden. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen voor je onderwijsinstelling.

5. Kwaliteit en Comfort:

Onze modulaire studentenwoningen zijn ontworpen met het comfort van studenten in gedachten. Ze bieden moderne voorzieningen en een aangename leefomgeving.

 

modulaire woning Novulo

Kom zelf een kijkje nemen

in één van onze 3 demo-woningen in Vlaanderen: – Laakdal – Oudenaarde – Pittem

Maak nu een afspraak

Modulair bouwen is de toekomst

De spreekwoordelijke baksteen in de maag begint stilaan te verdwijnen. Deze baksteen wordt steeds meer vervangen door modulair bouwen, want modulair bouwen is de toekomst. Dit is een duurzame en innovatieve bouwoplossing. Duurzaam omdat de modules energiezuinig en klimaatvriendelijk zijn. Maar ook duurzaam omdat ze op lange termijn creatieve en budgetvriendelijke antwoorden bieden op de veranderende noden in de wereld van de bouw.

Wat is modulair bouwen?

Bij modulair bouwen worden de units in hun geheel op één locatie gebouwd. Het zijn als het ware kant-en-klare huisjes die in hun geheel ter plekke gezet worden. Vloeren, leidingen, keuken, badkamer, afwerking, … Alles is erop en eraan, behalve de meubels. Dit zorgt ervoor dat de werken ter plaatse minimaal zijn en dat je binnen de kortste tijd woont of werkt in je nieuwe woonst of kantoor.

Is modulair bouwen hetzelfde als prefab bouwen?

Modulair bouwen gaat een stap verder dan prefab bouwen. Prefab betekent dat delen van het gebouw in de fabriek afgewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan muren die direct bestaan uit een binnenmuur, isolatie en buitenmuur. Dit bouwpakket moet ter plaatse nog volledig gemonteerd worden. Als een bouwpakket van een kast waarbij alle onderdelen af zijn maar nog in elkaar moeten gestoken worden. Dit gedoe zet je aan de kant als je kiest voor een modulaire unit. Deze is al volledig gemonteerd als hij richting de klant gaat.

 

Welke voorzieningen zijn nodig bij een modulair gebouw?

Bespreek op voorhand goed wat er nodig is. Veel hangt af van het gebruik van de unit. Is het een kantoor of leefruimte? Is het een woning op zich of een uitbreiding van een woning? Wordt de modulaire unit permanent bewoond of is het eerder een tweede verblijf? Hoe intensiever het gebruik, hoe meer nut het heeft om een stevige vloerplaat te voorzien en alles aan het water- en elektriciteitsnet aan te sluiten. Maar Novulo gaat nog een stap verder. Door recuperatie van afval- en regenwater en groene stroom zijn de units volledig zelfvoorzienend. Je zet ze om het even waar neer en hebt toch voldoende water en elektriciteit voor twee personen.

Modulair bouwen langs buiten en langs binnen

Het modulair bouwen gaat niet alleen over het feit dat de volledige unit inzetbaar is waar je zelf wil. Ook de binnenkant is volledig modulair. Het gaat over kleine oppervlaktes, waardoor je binnen geen rekening moet houden met steunmuren of andere dragende structuren. Wil je een volledig open ruimte of kamers? Richt alles in zoals je zelf wil. Het zijn stuk voor stuk unieke stukken die ervoor zorgen dat je je 100% thuis voelt.

Modulair én energieneutraal bouwen is de missie

De modulaire units van Novulo hebben als missie energieneutraal te bouwen.

Regenwater willen we recupereren via een ruimte tussen het plafond en het dak. Wil je echt een unieke beleving? Voorzie een glazen koepel in je plafond en zie het water kabbelen vanuit je werkplek, leef- of ontspanningsruimte. Of breng leven in de brouwerij door vissen te laten rondzwemmen.
In een huishouden gaat er heel wat bruikbaar afvalwater verloren. Zo is het perfect mogelijk om afvalwater van de douche op te vangen en te gebruiken om het toilet door te spoelen. Dit systeem willen we gaan toepassen bij Novulo in onze modulaire units.
Bij de modulaire units van Novulo zorgen groengevels en groendaken voor een betere warmteregeling. Ze dragen ook bij aan een betere recuperatie van regenwater.
Op de modulaire units is voldoende plaats voor zonnepanelen om groene energie op te wekken.

Toepassingen voor modulair bouwen

Modulair bouwen biedt veel mogelijkheden. De units zijn perfect op zichzelf bruikbaar. Ze zijn ook geschikt als aanbouw bij een bestaande woning of vormen een grote ruimte door ze aaneen te zetten of op elkaar te stapelen. De toepassingen zijn bijna eindeloos.

 • Thuiswerk zit in de lift. Niet alleen omdat het lange tijd verplicht was. Heel wat bedrijven, freelancers of vrije beroepen zien de voordelen van thuiswerk in. Je gaat files uit de weg en krijgt een betere werk-privé-balans. Al is een afzonderlijke en prikkelarme werkruimte in dit geval wel een must. Een modulaire unit is hiervoor ideaal.
 • Ben je een startend of groeiend bedrijf en op zoek naar een budgetvriendelijke oplossing voor kantoorruimte? Modulair bouwen is jouw oplossing. Je start met één unit en breidt op een ander moment uit. Je handelt volledig op het ritme van je noden en je budget.
 • Je hebt weinig leefruimte nodig en zoekt een budgetvriendelijke woning. Je richt één of twee modulaire units in zoals je wil en krijgt een energie neutrale en aangename leefruimte voor een laag budget.
 • Je gezin breidt uit en je merkt dat je woning krap wordt. Kies voor een aanbouw met een modulaire unit. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een nieuwe woning en vermijdt de hoge kosten die hiermee gepaard gaan.
 • Ouderen of personen met een beperking genieten des te meer van een gezellige thuisomgeving. Voorzie een modulaire unit in de tuin of als kangoeroewoning tegen je bestaande huis. Je combineert zelfstandigheid en thuisgevoel met een opvangnet heel dicht in de buurt.
 • Je bent bewust met ecologie en klimaat bezig en bent vastberaden om dit in je volledige levenswijze door te zetten. Verklein je ecologische voetafdruk met de energie neutrale modules.
 • Beleving is voor jou belangrijk. Vooral in de eigen thuisomgeving. Een modulaire unit is perfect als poolhouse, bijgebouw met wellness of als buitengebouw om ten volle van je tuin te genieten.