Opnamestop bij woonzorgcentra, wat nu?

Woonzorgcentra kampen niet alleen met een gebrek aan plaatsen. Door het gigantische personeelstekort voert 1 op de 10 woonzorgcentra een opnamestop in. Of worden zelfs volledige afdelingen gesloten. Een keiharde beslissing, want waar kan iemand met een dringende zorgbehoefte dan terecht? Thuis blijven is geen optie. Elders is er geen plaats. Wat nu? Panikeer in elk geval niet. Want er is wel degelijk een oplossing. En dat is de zorgwoning in de tuin.

 

De zorgwoning met alle nodige voorzieningen

In de zorgwoning vind je alles wat je in de kamer in een woonzorgcentrum ook vindt. Maar wel een pak comfortabeler en met veel privacy. De zorgwoning staat in de tuin van je mantelzorger. Je staat dus steeds in nauw contact met elkaar. Tegelijk heb je nog steeds je eigen plek met aparte leefruimte, badkamer en slaapkamer. Grote raampartijen geven je een mooi inzicht en aangename lichtinval. Een aangepast bed, in hoogte verstelbaar meubilair, een volledig uitgeruste zorgbadkamer. Zelfs een tillift en intelligent alarmsysteem zijn perfect mogelijk. Dit geeft een veilig gevoel aan jezelf en aan je mantelzorger. En dit voor een lagere kostprijs dan een gemiddelde kamer in een woonzorgcentrum.

 

Ambulante behandelingen in je zorgwoning

Iedereen die instaat voor jouw verzorging komt naar jouw zorgwoning. Thuisverpleging, huishoudhulp, de huisarts, kinesist, logopedist. Je krijgt alle hulp die je ook in een woonzorgcentrum krijgt. Je hoeft je zelf niet te verplaatsen naar behandelruimtes of eetzalen. Alles gebeurt in je eigen knusse zorgwoning.

 

Een zorgwoning plaatsen is razendsnel geregeld

Wanneer er gesproken wordt van een opname in een woonzorgcentrum, is de nood hoogdringend. Je hebt geen maanden de tijd om een oplossing te zoeken. Of om vanalles te regelen. Ga dus onmiddellijk langs bij de zorgwoning expert. Die heeft modellen op stock die onmiddellijk inzetbaar zijn voor verhuur. Gaat je voorkeur toch uit naar aankoop, dan valt ook dit perfect te bespreken. Ontwerp en uitvoering op maat vraagt meestal een drietal maanden tijd. Alvast een pak korter dan de wachtlijsten in de woonzorgcentra.

Wat met de regelgeving? Beslis je de zorgwoning te plaatsen en voldoe je aan de nodige voorwaarden, dan volstaat een eenvoudige melding via het omgevingsloket. Dit geef je makkelijk zelf digitaal door. De voorbereidende werken zijn minimaal. De ene dag worden de schroeffunderingen en nutsvoorzieningen geïnstalleerd. De dag erna staat de zorgwoning op haar plaats. Onmiddellijk klaar voor gebruik.