Op 3 manieren altijd de perfecte binnentemperatuur in jouw zorgwoning

Jouw zorgwoning is een op zichzelf staande unit. Die door de schroeffunderingen geen rechtstreeks contact maakt met de grond. De buitenlucht verspreidt zich dus letterlijk rondom rond de zorgwoning. Bovendien zorgen grote raampartijen en dakramen voor voldoende lichtinval. Maar welk effect heeft dit allemaal op de temperatuur binnen? Zit je dan te bibberen in de winter en te zweten in de zomer? Uiteraard niet. Want dat is niet alleen heel onaangenaam. Het is ook heel slecht voor de gezondheid. Daarom voorziet het innovatieve bouwproces van de zorgwoning op 3 manieren altijd de perfecte binnentemperatuur in jouw zorgwoning.

1. De goed geïsoleerde zorgwoning

Alle zijden van de zorgwoning worden geïsoleerd volgens de normen voor de toekomst. Dat betekent dus zowel het dak als de muren en de vloer. Dit is de belangrijkste stap om extreme temperaturen buiten te houden en om binnen een aangenaam klimaat te creëren.

2. Zonwering aan elk raam van je zorgwoning

Jouw zorgwoning heeft grote ramen voor voldoende lichtinval en voor een ruim gevoel. Neem daar nog eens een dakraam bij en je hebt heel wat oppervlakte aan glas. Valt daar wat zonlicht op, dan is het binnen de kortste keren snikheet in je zorgwoning. Daarom is zonwering heel belangrijk. Binnen een gordijn hangen heeft niet hetzelfde effect. Integendeel. De warmte komt toch eerst binnen vooraleer ze tegengehouden wordt. En gesloten gordijnen blokkeren het zicht naar buiten. Bij een zonwering kan je nog naar buiten kijken en krijg je nog wat licht binnen. Maar de warmte blijft netjes buiten. De elektrische bediening maakt dit systeem extra gemakkelijk. Geniet hierdoor steeds van een comfortabele temperatuur binnen.

3. Innovatief en ruimtebesparend ventilatiesysteem met verwarming

Wat bij frisse ochtenden of strenge winters? Dan leg je de verwarming aan. In de zorgwoning komen geen klassieke radiatoren. Deze nemen teveel plaats in. In de zorgwoning werken we met ventilatoren in het plafond. Via een controlescherm stel je de ideale temperatuur in voor elke kamer. En de rest gebeurt vanzelf.