Novulo opent de deuren van nieuwe site in Brugsesteenweg

officiële opening site Pittem burgemeester - Gella Vandecaveye - Schryvers

In de Brugsesteenweg in Pittem opende Novulo woensdag officieel de deuren. Het bedrijf, dat sinds begin 2021 kleine zorgwoningen bouwt voor ouderen die perfect in de achtertuin passen, verhuisde begin dit jaar naar de voormalige site van weverij Clarysse.

Sam Vanacker 11-10-23, 15:47 Laatste update: 11-10-23, 15:52

Tuinkantoortjes en tiny houses kende u ongetwijfeld al, maar ook de vraag naar modulaire woonoplossingen voor ouderen zit in de lift. De verhuis naar de Brugsesteenweg dateert eigenlijk al van mei, maar pas woensdag werd ook officieel de nieuwe stek van het bedrijf geopend. Daarbij werden kosten noch moeite gespaard. Zo kwam Vlaams minister van Wonen Matthias Diependale (N-VA) langs, terwijl ook oud-judoka Gella Vandecaveye, als ambassadeur van het bedrijf, bij de opening aanwezig was, net als het voltallige Pittemse schepencollege.

Nieuwe KMO-zone

“Het verdwijnen van de weverij van Clarysse kwam destijds hard aan in Pittem (nadat ondernemer Luc Tack matrassenproducent Latexco in Tielt overnam verhuisden de activiteiten in het voorjaar van 2023 naar een andere productielocatie van de groep in Oostrozebeke -red.)”, aldus burgemeester Denis Fraeyman (CD&V). “Per slot van rekening was het bedrijf ooit de grootste werkgever van Pittem. Maar we zijn verheugd dat er nu nieuwe toekomst voor deze site is dankzij ondernemer Luc Tack. De loods waar we ons nu in bevinden vormt niet alleen de nieuwe thuisbasis van Novulo, straks zal er op deze site ook een nieuwe KMO-zone komen. Deze site heeft een mooie toekomst en daar zijn we dankbaar voor.”

Van dakwerk naar zorgunits

Novulo is sinds de opstart in 2021 aan een stevige groei bezig. Het bedrijf ontstond twee jaar geleden uit dakwerkersbedrijf EPDM Solutions. Daar zochten ze een constructeur om een nieuw mobiel administratief kantoor te bouwen, maar uiteindelijk besloten ze zelf zo’n kantoor te bouwen. Zo ontstond het idee om dat te blijven doen en zich te richten op de zorg. Het Pittemse bedrijf onderscheidt zich in de sector door niet alleen duurzame kleine zorgwoningen voor hulpbehoevenden te maken, maar ook door andere zorgen weg te nemen. Zo wordt er een jaar gratis mantelzorg aangeboden.

Enkele zorgunits konden ter plaatse ook bezocht worden © Sam Vanacker
Er was heel wat publiek © Sam Vanacker

Lees HLN ook hier 

Minister Diependaele open nieuwe site Novulo