Novulo Buildings is trotse partner van vzw Tolbo

Steeds meer stemmen roepen op om iedereen te aanvaarden zoals hij of zij is. Maar in de realiteit is er nog veel werk aan de winkel om richting een inclusieve samenleving te gaan. Iedereen heeft bepaalde talenten en bepaalde beperkingen. Voor heel wat beperkingen bestaan er oplossingen. Zo worden letterlijke drempels weggewerkt en komen talenten volop naar boven. Novulo Buildings is trotse partner van vzw TolBo

Wat doet vzw TolBo?

TolBo staat voor Toegankelijkheid Lokale Besturen en Overheidsorganisaties. Het ultieme doel van TolBo is streven naar een integraal toegankelijke samenleving. Maak alles toegankelijk voor mensen met een functiebeperking en laat hen volwaardig participeren aan de samenleving. TolBo sensibiliseert en informeert de burger, organisaties en overheden over werkpunten en oplossingen om toegankelijkheid te verbeteren.

Wat betekent Novulo Buildings voor TolBo?

Onze modulaire oplossingen bieden heel wat perspectieven om de toegankelijkheid van personen met een functiebeperking te vergroten. We zetten vooral in op de modulaire zorgwoning. Die biedt optimale mogelijkheden aan personen met een functiebeperking voor een zelfstandig leven met veilige oplossingen op maat.

Zelfstandig wonen is zoveel meer dan een handige oplossing. Het geeft eigenwaarde en zelfvertrouwen. Niemand is graag constant afhankelijk van anderen. Een aangepaste badkamer, keuken leefruimte en slaapkamer geven zelfstandigheid terug. Je hoeft niemand te bellen om naar het toilet te gaan of je te wassen. Je verzet toilet, wastafel, douche van hoogte en kan zelf gaan zitten en terug rechtstaan. Je hebt privacy, maar wel voldoende sociale contacten en een zorgnetwerk dicht bij jou.

Dankzij de groeiende behoefte aan nieuwe zorgoplossingen, is de regelgeving rond modulaire zorgunits sterk vereenvoudigd. Plaats je een zorgwoning in je tuin? Dan volstaat een eenvoudige melding.

Alle units worden gebouwd met het oog op duurzaamheid. We werken met ecologisch verantwoorde materialen. We zetten in op zelfvoorzienende units met groendaken, groengevels, groene energie en regenwaterrecuperatie.

De modulaire units spelen ook op andere manieren in op de missie van TolBo. Als toegankelijk kantoor naast een openbaar gebouw. Als changing place bij een horecazaak of festival, waar iemand met een functiebeperking zich rustig kan opfrissen. Als ontspanningsruimte. De mogelijkheden van modulair bouwen zijn ruim. Denk gerust out-of-the-box. Wij denken met je mee om de toegankelijkheid van de maatschappij te vergroten en alle talenten op de voorgrond te plaatsen.