Hoe gaat jouw zorgwoning van atelier naar tuin?

Je zorgwoning wordt volledig in een atelier opgebouwd. Van begin tot afwerking. Mooi, dat spaart je heel wat stof en gedoe uit. Op een dag is het zover. Je krijgt het bericht dat je zorgwoning klaar is. De schroeffunderingen zitten klaar. Laat die zorgwoning maar komen. Maar hoe geraakt die unit van 40 tot 50m² tot bij jou? Hoe gaat jouw zorgwoning van atelier naar tuin? Want zo’n unit past toch niet zomaar op eender welke vrachtwagen? We nemen je even mee op de boeiende reis van de zorgwoning. 

7u: De vrachtwagen voor het uitzonderlijk transport kom aan bij het atelier. 

Jouw zorgwoning is te groot om met een gewone vrachtwagen te transporteren. Uitzonderlijk transport is voorzien voor ladingen van maximum 4,5 meter breed en 11 meter lang. Uiteraard zorgen we ervoor dat jouw zorgwoning binnen deze afmetingen valt. 

7u15: Met de nodige verankering wordt de zorgwoning op het transport gehesen. 

De kraanman hijst voorzichtig en minutieus de zorgwoning op de vrachtwagen. Ready to go! 

9u: Het uitzonderlijk transport komt op zijn bestemming aan met de zorgwoning. 

Tijdens de voorbereidende gesprekken stonden we al stil bij het transport. Er werd goed gekeken naar de beste plaats voor de zorgwoning en naar de bereikbaarheid. Zo weet de chauffeur perfect waar te stoppen. Geen opstoppingen. Geen onvoorziene bochten. De beste weg werd op voorhand uitgestippeld. Hierdoor bereikt de zorgwoning vlot de bestemming. 

9u15: De kraan heft de zorgwoning op en zet ze op de juiste plaats neer. 

Dit is een spectaculaire fase in het transportproces. Zeker als de zorgwoning tot over de hoofdwoning gaat. Je zal zien dat dit wel wat kijklustigen lokt. Maar door de vakkennis van de experts verloopt alles perfect. De zorgwoning komt netjes op de schroeffunderingen. Dankzij het stevige stalen kader blijft de zorgwoning perfect in vorm. 

17u: De zorgwoning is klaar voor gebruik.   

Het zit er al op. De kraan en het uitzonderlijk transport zijn net vertrokken. Je haalt de voorziene meubels boven en plaatst ze in de zorgwoning. En zo is jouw zorgwoning op amper 1 dag klaar voor gebruik.