Ontdek het verhaal van Christel en haar mama

Hoe kwam je op het idee om een zorgwoning voor je moeder in jouw tuin te plaatsen?

Voordien woonde mijn moeder in een assistentiewoning. Toen is ze heel erg ziek geworden. Maar ze zag het absoluut niet zitten om in een rusthuis te gaan wonen. Daarom hebben we besloten om een zorgunit in onze tuin te plaatsen.

Wat is voor jullie de grote meerwaarde van deze zorgwoning?

Mijn moeder is 81 jaar. We zijn er ons goed van bewust dat haar gezondheidstoestand er niet op zal verbeteren. Novulo geeft de garantie dat ze toch tot het einde van haar dagen hier kan blijven wonen. Nu woont ze hier bij het huis waar ikzelf ook al 30 jaar woon. Bij het minste dat er aan de hand is zijn we meteen bij haar. Onlangs is de firma Nobi langsgeweest om de Nobi lamp te installeren. Dat is de lamp die bij het detecteren van een val direct een melding geeft via de GSM. Het gaat misschien wat ver om dit controle te noemen. Maar sinds de installatie neemt het wel een groot deel van mijn zorgen weg.

Bovendien is er heel veel comfort in de Novulo zorgwoning. Er is een elektrisch verplaatsbaar toilet aanwezig. En ook een elektrisch verplaatsbare wastafel. Overal zijn er steunpunten om zich aan vast te houden bij het verplaatsen. Dat heeft een grote meerwaarde voor ons.

Hoe ervaart jouw moeder het wonen in de zorgwoning?

We wonen hier op het platteland. We hebben een heel mooi uitzicht. Ze kan daarvan genieten en alle seizoenen meebeleven. Ook dat is een grote meerwaarde. Ik kan het alleen maar aanraden.

Ik kan het alleen maar aanraden

Christel – mantelzorger