Marc en Valérie plaatsten een zorgwoning in de tuin

Wat is een Novulo zorgwoning?

Een tijdelijke zorgwoning, dat is een unit dat ze in de tuin geplaatst hebben. De regelgeving staat toe om zonder vergunning de woning 3 jaar in de tuin te hebben, met een verlenging van nog eens 3 jaar. Voor de ouders van Marc was dat de beste oplossing.

Welke zijn de grootste voordelen aan een zorgwoning in de tuin?

Het woord “woonzorgcentrum” was al een paar keer gevallen. Voor de pa van Marc was dat geen probleem, maar zijn mama zag dat niet zitten. Toen Marc met het idee van een een zorgwoning aankwam, bleek dat meteen een schot in de roos. De ouders van Marc wonen in een mooie omgeving omringd door dieren. Kleinkind Aurélie komt regelmatig langs en de nabijheid is zoveel groter dan wanneer de ouders verder weg woonden.

Wat waren de reacties van jullie omgeving?

Toen we hierover spraken met vrienden hoorden we wel eens vallen: “Je weet toch waaraan je gaat beginnen. Je gaat je eigen leven moeten on-hold zetten.” Maar het voelt als ons leven. Ze zijn er een deel van. Het is gewoon evident. Maar het is wel heel belangrijk om goede afspraken te maken. De vele voordelen wegen niet op tegen dat ene min-puntje.

 

We hebben niets verloren, we hebben heel veel bijgekregen.

Marc