De verschillende opties wanneer je hulpbehoevend wordt

Wat zijn de verschillende opties wanneer je hulpbehoevend wordt? De meeste mensen denken bij deze vraag al snel aan een serviceflat of een woonzorgcentrum. Maar dat is niet altijd een optie. Want de plaatsen zijn beperkt en afhankelijk van de mate waarin je hulpbehoevend bent. Bovendien is dit een heel ingrijpende keuze voor de zorgvrager. De drempel om deze stap te zetten is hierdoor hoog.

Dan toch maar de optie bekijken om thuis de nodige hulp aan te bieden en als mantelzorger extra in te springen? In dit geval is er een gigantische impact op het leven van de mantelzorger. Dit is een stevige opdracht die veel tijd en energie vergt. Deze keuze is dus allesbehalve evident.

Wat nu? Zijn dit de enige opties om uit te kiezen? Gelukkig niet. Met de Novulo zorgwoning in de tuin neem je heel wat drempels weg en combineer je de voordelen van alle andere opties. Ontdek hier hoe.

Met de Novulo zorgwoning in de tuin heb je nog steeds je eigen plek

In een woonzorgcentrum verandert je leven drastisch. Je hebt wel een eigen kamer, maar op zich leef je in groep. De eetmomenten en ontspanning gebeuren doorgaans gemeenschappelijk. Op momenten die ingepland zijn en die je niet zelf kan kiezen. Net daarom is er bij veel hulpbehoevende mensen een weerstand om in dergelijke setting te gaan wonen. Het contrast met thuis wonen is gewoonweg te groot.

Bij de Novulo zorgwoning verloopt dit helemaal anders. Je krijgt een nieuwe woning. Dat is sowieso wel wat wennen. Maar het is volledig je eigen plek waarin je doet wat je wil. Je eet wanneer je wil. Je rust wanneer je wil. Je bepaalt volledig zelf hoe jouw dag eruit ziet.

Bovendien zit je ook in je zorgwoning tussen de mensen. Maar dan wel mensen die je heel goed kent. Want jouw zorgwoning staat in de tuin van je mantelzorger. Je ziet dus elke dag zeker iemand van het gezin. En deze contacten doen wonderen voor je gemoed.

Een betere balans voor de mantelzorger dankzij de Novulo zorgwoning 

Overweeg je de optie om thuis te blijven? Weet dan dat dit heel veel vergt van de mantelzorger. Uiteraard zal jouw mantelzorger deze opdracht met veel overgave doen. Want die wil enkel het beste voor jou. Toch is het een niet te onderschatten opdracht. Denk aan het regelen van alle zorg aan huis, boodschappen doen, steeds paraat staan als er iets aan de hand is, … Bovendien kruipt er veel tijd in de verplaatsing. Ook al is het dichtbij. Het gaat soms over meerdere verplaatsingen per dag. Dit telt dus heel snel op. Soms zakt de moed in deze situatie bij iedereen snel in de schoenen. En dat wil je uiteraard ten alle koste vermijden.

De Novulo zorgwoning is de oplossing voor een betere balans. Deze zorgwoning komt in je eigen tuin. Je bespaart dus massa’s tijd en behoudt tegelijk je eigen privacy. De plaatsing gaat supervlot, je hebt er zelf nauwelijks werk aan en iedereen woont comfortabel en veilig. En er is voor iedereen meer tijd voor ontspannende momenten en het creëren van mooie herinneringen.