De mantelzorger is de superheld van de zorgwoning

Je wil zo goed mogelijk voor jouw dierbare zorgen. Met een zorgwoning in de tuin heb je jouw dierbare dichtbij en dat geeft je gemoedsrust. Je bent er snel als er iets is. Je ziet elkaar vaak. En toch heeft iedereen een eigen plekje om even zelf tot rust te komen. En dat is ook nodig. Want als mantelzorger ben je de superheld van de zorgwoning.

Wat doet een mantelzorger?

Ook al komen er nog andere diensten om de zorg te dragen. Jij bent degene die alles coördineert. Je bent constant op je hoede. Je antennes staan op scherp en je pikt de kleinste signalen op. Je belt de arts, je regelt de maaltijden, je maakt afspraken met de verpleging. En tegelijk heb je nog je eigen werk, je huishouden, je gezin om voor te zorgen.

Op 23 juni zet de Dag van de Mantelzorg jouw superheldkrachten eens in de kijker. Want wat voor jou evident lijkt, is allesbehalve evident. En dat mag ook eens gezegd zijn. Bedankt om elke dag de superheld te zijn voor jouw dierbare in de zorgwoning.

Wanneer ben je mantelzorger?

Mantelzorg is geen beroep of geen officieel vrijwilligerswerk. Het is het aanbieden van zorg aan iemand die om medische redenen ondersteuning nodig heeft. Dit gaat over zowel fysieke als psychische problemen. Bovendien doe je dit voor een persoon waarmee je een band hebt. Familie of vrienden. Je draagt de zorg op regelmatige basis. Dus niet zo nu en dan eens, maar standvastig en frequent.

Plaats je dus een zorgwoning in je tuin voor een familielid of vriend? Dan ga je het engagement aan om voor deze persoon te zorgen en ben je mantelzorger. Ga je zelf in een mantelzorgwoning in de tuin van je dierbare wonen? Dan ben je uiteraard ook degene die de mantelzorg op zich neemt en doe je aan mantelzorgwonen.

Hoe word ik mantelzorger met een zorgwoning in de tuin?

Wellicht neem je nu al de zorg van je dierbare op. En leg je als je alles samentelt vele kilometers en uren af om dit goed te doen. Het zou welkom zijn om dit veel efficiënter aan te pakken. Maar je ziet op dit moment geen andere oplossing. Daar maken we nu komaf mee.

Heb je een tuin met plaats voor een bijgebouw van 40 à 50 m²? Plaats dan een zorgwoning in je tuin. Op maat van de wensen van de bewoner. Eenvoudig geplaatst zonder beton. En zonder maandenlange werken. Er gaan schroeffunderingen in de grond. En eens die er zitten komt je zorgwoning kant-en-klaar toe.