9 manieren waarop Nobi over de veiligheid in je zorgwoning waakt

De modulaire zorgwoning is niet alleen innovatief door het bijzondere bouwproces. Ze is ook innovatief door het gebruik van technologieën. Ik hoor het je al denken. Zijn die speciale snufjes wel echt nodig? Absoluut. Want het doel van de zorgwoning is een veilige haven creëren in de tuin van de mantelzorger. Als mantelzorger kan je niet 7/7 en 24/24 aanwezig zijn in de zorgwoning van je dierbare. Dat is zelfs helemaal niet de bedoeling, want privacy is een belangrijk voordeel van deze manier van wonen. Hoe zorg je er dan voor dat je niet in een constante staat van alertheid moet zijn? Dat doe je met slimme apparaten zoals de intelligente hanglamp Nobi en haar kleine zusje Nobita.

Ontdek hier 9 manieren waarop Nobi over de veiligheid in je zorgwoning waakt.

  1. Nobi is de basisversie van de slimme hanglamp. Nobita is de compactere variant, ideaal voor kleine ruimtes zoals de badkamer of slaapkamer in de zorgwoning. Hang ze op een centraal punt in de kamer. Zo waken ze over jou tot in alle hoeken van de kamer, zonder je privacy te overtreden.
  1. Het ultieme doel van Nobi is valpreventie. Zo gaat het licht in de slaapkamer van de zorgwoning automatisch aan als Nobi opmerkt dat je rechtstaat uit bed.
  1. Ben je toch gevallen? Dan schiet Nobi onmiddellijk in actie. Merkt Nobi immers op dat je 30 seconden op de grond ligt, dan geeft hij een signaal door te vragen of je gevallen bent. Is het antwoord nee, dan gebeurt er niets. Elk antwoord anders dan nee is reden genoeg om een melding te geven aan jouw mantelzorger via de app. Deze krijgt geen foto of videobeeld door, maar wel een schets van de positie waarin je ligt. Jouw mantelzorger heeft de mogelijkheid om te antwoorden en komt jou snel te hulp schieten.
  1. Een slaappatroon of bewegingen in je slaap zijn ook een indicatie voor problemen. Jouw mantelzorger krijgt een overzicht van hoe vaak je opstaat tijdens je slaap.
  1. Overdag brengt Nobi je op de hoogte van de weersvoorspellingen die dag. Handig om te weten welke kledij je best aandoet en om te zien of een wandeling al dan niet een goed idee is. Want een vochtige tuin is gevaarlijk voor valpartijen.
  1. Het licht van Nobi past zich automatisch aan.  Wordt het wat donkerder in de zorgwoning? Dan gaat Nobi vanzelf aan. Is er stralende zon? Dan gaat het licht weer uit. Het is niet alleen handig om bij wisselvallig weer niet steeds naar de schakelaar te moet gaan. Het is ook heel handig om energie te besparen.
  1. Hoe zit het met de temperatuur en luchtvochtigheid in je zorgwoning? Jouw Nobi weet het te zeggen. Via een sensor ben je constant op de hoogte van de luchtkwaliteit in de verschillende ruimtes.
  1. Via Nobi verzamel je alle data van slimme toestellen in de zorgwoning. Denk bijvoorbeeld aan een weegschaal die via het netwerk met Nobi verbonden is. Of een smartwatch die de bloeddruk en de hartslag meet. Zo komt alle info in de app terecht en vind je snel de nodige gegevens terug om aan de arts of de verpleging door te geven. Bovendien merk je direct op of de gezondheid achteruitgaat. De centrale opvolging van deze parameters is dus van levensbelang.
  1. Nobi neemt repetitieve taken over van de verzorger en verpleging. Zo blijft er meer tijd over voor kwalitatieve momenten.

Nobi