Zorgwoning gemiddeld de helft goedkoper dan woonzorgcentrum

Zorgwoning gemiddeld de helft goedkoper dan woonzorgcentrum - Novulo

Zorgwoning gemiddeld de helft goedkoper dan woonzorgcentrum

Jouw dierbare komt in een situatie terecht waarin extra zorg belangrijk wordt. Alleen wonen is te risicovol en te eenzaam. Het baart je heel wat zorgen. Wat als er iets fout loopt? Hoe zou de dag vandaag verlopen? Is het gelukt om voldoende te eten? Deze vragen blijven allemaal constant in je hoofd spelen tijdens alles wat je doet. In een woonzorgcentrum zijn de wachtlijsten lang. En lopen de kosten hoog op. Wat nu? Gelukkig staan ook de werelden van de bouw en de zorg niet stil. Modulair bouwen gecombineerd met aangepaste wetgeving, maken van de zorgwoning een ideale oplossing voor jullie situatie. Betaalbaar, want de zorgwoning is gemiddeld de helft goedkoper dan een woonzorgcentrum. En comfortabel, want je zorgwoning is dubbel zo groot als de gemiddelde kamer in een woonzorgcentrum.

Wat kost een verblijf in een woonzorgcentrum?

De prijs voor een eenpersoonskamer in een woonzorgcentrum komt gemiddeld op ruim 2.096 euro per maand. Zonder bijkomende kosten zoals een kappersbezoek, tv of telefonie, … Deze maandelijkse kosten zijn hoger dan een gemiddeld pensioen of een gemiddelde ziekte-uitkering. Hiermee kom je dus niet rond om de kosten van het woonzorgcentrum te dekken. Dit is een grote bijkomende zorg bovenop de zorgen die er sowieso al zijn.

De zorgwoning als goedkopere en comfortabelere oplossing

Zelfs al komen de kosten van maaltijden, verpleging of andere zorgen er bij de zorgwoning nog bij. Dan nog is de zorgwoning gemiddeld de helft goedkoper dan een woonzorgcentrum. En dat bovenop het feit dat de zorgwoning een pak groter is dan een kamer in een woonzorgcentrum. Met inrichting volledig naar eigen smaak. Bovendien komt de zorgwoning in de tuin van de mantelzorger. Dat kan familie zijn of iemand die je dierbaar is. Dat geeft je niet alleen een goed gevoel. Het is effectief bewezen dat de aanwezigheid van dierbaren het gevoel van eenzaamheid sterker vermindert dan de aanwezigheid van mensen die je niet kent. Zo heeft de zorgwoning bovenop de voordelige prijs nog heel wat andere voordelen.

Je hebt de keuze om je modulaire zorgwoning aan te kopen of te huren. Bij een aankoop is de zorgwoning volledig van jou. Verandert de zorgsituatie, dan kan je de unit doorverkopen of een nieuwe bestemming geven. Huren is dan weer interessant om de kosten te spreiden.

Download hier de recentste prijslijst.

Vereenvoudigde regelgeving voor het plaatsen van een zorgwoning

Ook de Vlaamse overheid ziet het belang van alternatieve zorgsituaties in. Daarom maakt het Vlaams decreet voor tijdelijke zorgwoningen het eenvoudig om een zorgwoning in de tuin te plaatsen. Het volstaat om de plaatsing te melden via het omgevingsloket. Dit voor een periode van maximaal 6 jaar. Bovendien bedraagt de levertermijn van een zorgwoning slechts 3 maanden en zijn er nauwelijks voorbereidende werken nodig. Dat betekent dus dat je zorgwoning binnen de 3 maanden na bestelling klaar is om te bewonen. Dat is een pak sneller dan als je op de wachtlijst van een woonzorgcentrum staat. Dankzij de zorgwoning heb je eindelijk een zicht om op korte termijn de beste zorgen aan je dierbare te bieden.

Zoek niet langer naar een oplossing voor een specifieke zorgsituatie. Kom langs bij Novulo.

BENIEUWD NAAR ONZE KIJKWONING?

Volg ons op sociale media: FacebookInstagramLinkedIn en Twitter

Blijf op de hoogte

Ontvang regelmatig tips en info over onze Novulo Zorgwoningen in je mailbox. Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

Bezoek ons atelier en kijkwoning

Laat ons weten waar je naar op zoek bent en kom snel langs in een van onze kijkwoningen te Laakdal, Oudenaarde, Pittem of Rumst.

Wordt de zorg te zwaar als mantelzorger?

Om jouw surfervaring te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.