7 voordelen van de zorgunit met plafondtillift

7 voordelen van de zorgunit met plafondtillift

7 voordelen van de zorgunit met plafondtillift

7 voordelen van de zorgunit met plafondtillift

Verminderde mobiliteit uit zich niet enkel in het zich verplaatsen in een rolstoel. Elke handeling waarbij je moet recht staan zorgt voor moeilijkheden. Hoe pak je het aan om de zorgbehoevende te verplaatsen? In en uit bed. In en uit de zetel. Van en naar het toilet. Optillen is haast onhaalbaar. Het is in elk geval erg belastend. Met deze 7 voordelen van de zorgunit met plafondtillift, laten we je zien dat er een comfortabele oplossing is voor iedereen. Zeker in de praktisch ingerichte zorgunit.

Waarom is de tillift in de zorgunit nodig?

Handmatig iemand optillen heeft alleen maar nadelen. Je hebt de neiging om voorover te buigen en je armen gestrekt te houden. Deze belasting is nefast voor je rug en gewrichten. Bovendien is er hierdoor geen goede verdeling van het gewicht. Je moet nog meer kracht gebruiken dan bij een goede tilhouding. Door tijdsgebrek wil je vaak te snel te werk gaan. De zorgbehoevende is nog niet klaar om mee te werken. Zo werkt het gewicht eerder tegen dan mee.

Hoe dan ook is tillen geen goed idee. De zorgsituatie vraagt al genoeg energie op zich. Gebruik dus alle mogelijke hulpmiddelen om de praktische kant voor iedereen aangenaam te maken. In plaats van steeds te zorgen, heb je dankzij deze hulpmiddelen tijd om samen een koffie te drinken of een babbeltje te slaan. 

Ontdek hier de voordelen van de modulaire unit met plafondtillift

  1. De plafondtillift zorgt voor ergonomisch tillen. Ergonomisch voor degene die tilt, maar ook voor de persoon die getild wordt. Deze persoon zit in een aangename houding om verplaatst te worden. En jouw rug en gewrichten worden gespaard.
  1. Plafondtilliften werken met rails aan het plafond. Je verliest dus geen ruimte op de grond. Dit is het ideale systeem voor je op maat gemaakte zorgunit met compacte oppervlakte.
  1. Door het gebruik van de plafondtillift spaar je heel wat tijd uit. De verplaatsing is gemiddeld 4 minuten sneller dan bij het gebruik van een mobiele lift op wielen. Reken er op dat je meerdere keren per dag deze verplaatsingen uitvoert. De plafondtillift betekent dus veel meer tijd voor kwaliteitsmomentjes. Kaarten, bijpraten, samen iets drinken, genieten van de zon,…
  1. De plafondtillift is steeds klaar voor gebruik. De rails lopen langs alle plaatsen waar de lift nodig is. Langs het bed, de zetel, het toilet, de douche,… Je verplaatst snel en eenvoudig de zitting naar de juiste plaats.
  1. Het systeem van de plafondtillift is discreet in het ontwerp van de zorgunit ingewerkt. Zo blijft de huiselijke sfeer bewaard.
  1. De plafondtillift is handig en eenvoudig in gebruik. Dit past perfect bij het concept van de zorgunit. De zorgverlener is een naaste van de persoon die de zorgen nodig heeft. Er is geen medische achtergrond nodig om de lift te gebruiken.
  1. De zorgunit wordt volledig op verplaatsing gemonteerd. Neem je tijd om goed na te denken over de indeling en de nodige voorzieningen. Zet de plafondtillift al direct op je lijst. De rails worden mee gemonteerd. Zo is alles kant-en-klaar en heb je geen werk meer eens de unit bewoond is.

Informeer bij Novulo voor de plaatsing van de plafondtillift in jouw zorgunit.

BENIEUWD NAAR ONZE KIJKWONING?

Volg ons op sociale media: FacebookInstagramLinkedIn en Twitter

Blijf op de hoogte

Ontvang regelmatig tips en info over onze Novulo Zorgwoningen in je mailbox. Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

Bezoek ons atelier en kijkwoning

Laat ons weten waar je naar op zoek bent en kom snel langs in een van onze kijkwoningen te Laakdal, Oudenaarde, Pittem of Rumst.

Wordt de zorg te zwaar als mantelzorger?

Om jouw surfervaring te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.