De 9 voordelen van schroefpalen als fundering voor jouw modulaire unit

Schroefpalen als fundering voor jouw modulaire unit

De 9 voordelen van schroefpalen als fundering voor jouw modulaire unit

Schroefpalen als fundering voor jouw modulaire unit
novulo_Label_Building

De plaatsing van de modulaire unit is op zich heel eenvoudig. Of het nu gaat over een unit als zorgwoning, kantoor of bijgebouw. De montage gebeurt in de atelier en de plaatsing is op een dag gedaan. Maar er gaan wel wat voorbereidende werken aan vooraf. Je zet jouw unit niet los op de aarde. Je hebt een fundering nodig. Klassiek denk je hierbij aan een betonplaat. Maar heb je ook al eens gehoord van schroefpalen als fundering? Ontdek hier de 9 voordelen van schroefpalen als interessant alternatief voor een betonfundering.

1. Bij schroefpalen graaf je geen grond weg.

 

Een betonplaatje gieten. Het klinkt eenvoudig. Maar denk aan alles wat eraan voorafgaat. Grond afgraven, aarde wegbrengen of een andere plaats geven, ijzernetten leggen, … Dit betekent dat een graafmachine over je goed verzorgd gazon zal rijden of dat er heel wat werkuren verzet worden om alles met de hand af te graven. Bij een fundering met schroefpalen is dat allemaal niet nodig. De schroefpalen draaien netjes in de bestaande aarde. De structuur van je grond verandert niet. Goed voor jezelf en voor de omgeving.

2. Er rijden geen betonmolens of betonpompen op en af. Een eenvoudige schroefmachine volstaat.

 

Zelfs een simpele betonplaat vraagt de komst van een betonmolen. Met wat tegenslag is de plaats moeilijker bereikbaar en komt er ook nog een betonpomp aan te pas om de betonplaat te gieten. Dit zware vervoer zie je liever niet komen. Er komt heel wat bij kijken. Je moet op voorhand een tijdelijk parkeerverbod aanvragen en borden plaatsen. Je buren zijn slechtgezind door het lawaai en de hinder. Het verkeer kan moeilijk door in de straat. Je oprit raakt snel beschadigd door het gewicht van deze mastodonten. Het is een tijdelijk noodzakelijk kwaad, maar weet dat je dit ook kan vermijden. De plaatsing van schroefpalen vraagt enkel het gebruik van een schroefmachine. Die raakt gemakkelijk op de juiste plaats zonder schade of andere hinder.

3. De plaatsing van de schroefpalen gebeurt razendsnel.

 

Meestal is je fundering met schroefpalen op minder dan een dag geplaatst. Zeker voor een modulaire unit met eenvoudige, rechthoekige vorm. En snel is altijd goed, want dat betekent minder hinder. Bij een betonfundering ben je al snel enkele dagen zoet met graven, voorbereiden en gieten. Bij de fundering met schroefpalen zijn de werken klaar voor je goed en wel beseft dat ze begonnen zijn.

4. Schroefpalen zorgen voor een heel precieze en stabiele fundering.

 

Schroefpalen zijn uitermate stabiel. Dankzij de juiste meetinstrumenten gebeurt de plaatsing heel precies en correct. Jouw bijgebouw staat direct netjes waterpas zonder bijkomende correcties.

5. De fundering met schroefpalen vraagt geen onderhoud en heeft een lange levensduur.

 

Schroefpalen zijn vervaardigd uit metaal. Ze kunnen niet rotten. Ze vragen geen onderhoud. Duurzamer dan dat zal je niet vinden.

6. Schroefpalen hebben geen invloed op de bodem of het grondwater.

 

Beton bevat water. En water heeft niet veel plaats nodig om ergens door te sijpelen. Ook al ligt er een plastic zeil onder. De kans dat er wat water met cement in de bodem terecht komt is groot. En dat heeft een invloed op de kwaliteit van je grond of je grondwater. Bij schroefpalen gebeurt dit zeker niet. Een ander voordeel is dat je met schroefpalen niet bijdraagt aan de verharding van de bodem. Dit is intussen op vele plaatsen meer dan problematisch geworden in geval van hevige regenval.

7. Schroefpalen zijn gemakkelijk te verwijderen en herbruikbaar.

 

Duurzaamheid is een belangrijke focus. Een betonplaat is log en vast. Je kan ze onmogelijk verplaatsen. Wil je er toch van af? Dan vraagt dit uren hard labeur en krijg je massa’s puin in de plaats. Een arbeidsintensief werkje. En op het einde van de rit blijft er een put over die je weer moet zien op te vullen.

Een van de belangrijkste kenmerken van een modulaire unit is zijn verplaatsbaarheid. Zeker in het geval van een zorgunit gaat het over een tijdelijke oplossing. Gaat de unit weg, dan zit je daar met die betonplaat. Met schroefpalen heb je een veel gemakkelijkere oplossing. Gaat de unit weg? Dan schroef je eenvoudig de schroefpalen uit de grond. Je hebt geen extra grond nodig, want er is geen grond weggegraven. Verplaats je jouw modulaire unit? Geen probleem. De schroefpalen zijn perfect herbruikbaar op een andere plaats zonder verlies aan kwaliteit.

8. Het plaatsen van schroefpalen is minder arbeidsintensief.

 

Voor de plaatsing van je betonplaat heb je al zeker twee werkkrachten nodig. En de chauffeur van de betonwagen. En de chauffeur van de betonpomp. Ga je voor een fundering met schroefpalen? Dan komt er welgeteld 1 werkkracht aan te pas. Dit in combinatie met de snelle plaatsing zorgt voor een pak minder kosten op vlak van werkuren.

9. Schroefpalen erin, klaar voor plaatsing.

 

Je betonplaat ligt er. Maar hoe lang zal het duren voor ze voldoende opgedroogd is? Hierbij spelen de weersomstandigheden een belangrijke rol. En daar heb je helaas geen vat op. Schroefpalen zijn net al je modulaire unit kant-en-klaar. Zitten ze in de grond? Verspil geen tijd en laat die unit maar komen. Zo zit je in een mum van tijd in je gezellige zorgwoning, thuiskantoor of ontspanningsruimte.

Informeer bij Novulo voor de plaatsing van je modulaire unit met een fundering van schroefpalen.

BENIEUWD NAAR ONZE KIJKWONING?

Volg ons op sociale media: FacebookInstagramLinkedIn en Twitter

Blijf op de hoogte

Ontvang regelmatig tips en info over onze Novulo Zorgwoningen in je mailbox. Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

Bezoek ons atelier en kijkwoning

Laat ons weten waar je naar op zoek bent en kom snel langs in een van onze kijkwoningen te Laakdal, Oudenaarde, Pittem of Rumst.

Wordt de zorg te zwaar als mantelzorger?

Om jouw surfervaring te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.