Noem een tuinhuis niet zomaar een tuinhuis

Tiny house in de tuin

Noem een tuinhuis niet zomaar een tuinhuis

Tiny house in de tuin

De Vlaming heeft niet alleen een baksteen in de maag. Ook een tuinhuis maakt standaard deel uit van het totale pakket. Je denkt hierbij onmiddellijk aan die typische houten chaletjes waarin van alles vergaard wordt. Of aan het zogenaamde kot bij oudere woningen. Maar de laatste jaren krijgt het concept tuinhuis een serieuze upgrade. Noem het gerust een tuinhuis 2.0.

Tuinhuis wordt tuinkamer

De variatie in stijlen is een eerste stap in de transformatie van het tuinhuis. De typische chalet krijgt een strakke, moderne look. En dat opent heel wat perspectieven. Een van de toepassingen is een tuinkamer, al dan niet in combinatie met een opbergruimte. Het ene deel is een overdekte ruimte waarvan de zijwanden open kunnen. Ideaal voor een gezellige loungehoek of wellnessruimte. Of voor aangenaam tafelen zonder vrees voor regen of gesukkel met parasols. Uiteraard heb je nog de opbergruimte van een tuinhuis nodig. Je hebt nu eenmaal het noodzakelijke tuingerief dat een plaatsje nodig heeft. Deze opbergruimte gaat naadloos op in het ontwerp, met een strak resultaat dat je tuin extra cachet geeft.

Werk thuis in je tuinhuis

Efficiënt thuis werken vraagt een aparte werkplek met de nodige privacy. Een leuke omgeving en inrichting is mooi meegenomen. Al eens gedacht aan een werkplek in je eigen tuin? Bij mooi weer zet je de ramen wijd open. Bij koud weer geniet je vanuit een warme omgeving van een winters uitzicht. Graag een toilet en keukentje in de buurt? Met een modulaire bouwunit is alles mogelijk en wordt je tuinhuis je thuiswerkplek.

Je tuinhuis als extra leefruimte

Een woonunit in je tuin plaatsen. Dat is perfect mogelijk. Zo wordt het woord tuinhuis letterlijk waarheid. Dit is een mooie oplossing voor personen met een bepaalde zorgbehoefte die toch een eigen stekje willen. Of voor zoon- of dochterlief die stilaan op eigen benen staat. Je richt de woonunit volledig naar eigen wens in. Je kiest voor een aansluiting aan het net of voor een ecologische unit die volledig zelf in water en elektriciteit voorziet. De mogelijkheden liggen voor het grijpen.

BENIEUWD NAAR ONZE KIJKWONING?

Volg ons op sociale media: FacebookInstagramLinkedIn en Twitter

Blijf op de hoogte

Ontvang regelmatig tips en info over onze Novulo Zorgwoningen in je mailbox. Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

Bezoek ons atelier en kijkwoning

Laat ons weten waar je naar op zoek bent en kom snel langs in een van onze kijkwoningen te Laakdal, Oudenaarde, Pittem of Rumst.

Wordt de zorg te zwaar als mantelzorger?

Kijkdag
3 juni

Kom op zaterdag 3 juni 2023 langs tussen 9u en 18u en krijg een exclusieve rondleiding in een van onze kijkwoningen te Pittem, Laakdal en Rumst

Om jouw surfervaring te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.