Modulaire (zorg)woningen, de toekomst

Modulaire (zorg)woningen, de toekomst

Modulaire (zorg)woningen, de toekomst

Modulaire (zorg)woningen, de toekomst
Novulo_Label_Breathing

De mens is steeds bewuster bezig met het brede plaatje. Maatschappij en klimaat zijn hete hangijzers die meer en meer ons doen en laten beïnvloeden. Die kritische blik is goed en ook noodzakelijk. Want enkel zo zal onze samenleving en planeet groeien richting verdraagzaamheid en duurzaamheid. Ook in de wereld van bouwen en wonen verandert de denkwijze. De klassieke baksteen in de maag wordt verdrongen door alternatieve woonvormen. De modulaire woning is het ideale antwoord op deze toekomstgerichte vraagstukken.

Wat is een modulaire woning?

Een modulaire woning is een unit die volledig in een atelier vervaardigd wordt. Is de unit klaar, dan komt hij op zijn geheel op de juiste plaats terecht. Een modulaire woning heeft een beperkte oppervlakte om het volledige proces van assemblage en transport haalbaar te houden. De mogelijkheden op vlak van inrichting zijn even ruim als bij een gewone woning. In een modulaire woning is het perfect mogelijk om een keuken of badkamer te voorzien. Toilet, slaapkamer, living. Noem maar op. Alles kan. Volgens jouw wensen, want je start met een lege doos en je richt die volledig naar eigen wens in.

Waarvoor wordt de modulaire woning gebruikt?

De modulaire woning wordt vaak ingezet als zorgwoning. Zorgbehoevende personen krijgen een eigen woning in de tuin van de mantelzorger. Of de mantelzorger krijgt een eigen woning in de tuin van de zorgbehoevende persoon. Je bent dicht bij elkaar. Je hebt meer sociale contacten. En toch heb je een eigen stekje met voldoende privacy.

Daarnaast zijn er tal van andere toepassingen. Een leuke vakantiewoning in het groen. Een thuiskantoor dat toch afgescheiden is van de woning. Een poolhouse of ontspanningsruimte. Zit je als bedrijf, zorgvoorziening of particulier met een grondige verbouwing? Neem tijdelijk je intrek in een of meerdere modulaire units.

Hoe draagt de modulaire woning bij aan de toekomst?
De modulaire woning is ecologisch en duurzaam

Zowel het vervaardigen als het plaatsen gebeurt op een duurzame manier. De modulaire woning is verplaatsbaar en herbruikbaar. Met een fundering op schroefpalen werk je snel, efficiënt en milieuvriendelijk. Voorzie je modulaire woning van zonnepanelen, regenwaterrecuperatie en groendaken of groengevels. Draag zo je jouw steentje bij aan het klimaat.

Snelle huisvesting in crisisomstandigheden

Overstromingen, vulkaanuitbarstingen, ontploffingen, branden. We zien het dagelijks op het nieuws passeren. De mensen zitten van het ene moment op het andere zonder woning. Dit is dramatisch, zowel op persoonlijk als op financieel vlak. De modulaire woning is een razendsnelle en budgetvriendelijke oplossing om slachtoffers van dergelijke rampen een dak boven het hoofd te bieden. Gedaan met krakkemikkige tenten en mensonterende omstandigheden.

Modulaire zorgwoning als antwoord op de toenemende vergrijzing

Vergrijzing is niet zomaar een modewoord. Het is een maatschappelijk fenomeen. Dankzij de constante medische vooruitgang leven we met z’n allen langer. En dat creëert toenemende behoefte aan zorg. De modulaire zorgwoning maakt ons klaar voor deze toenemende behoefte. Woonzorgcentra hebben ellenlange wachtlijsten. Je krijgt vaak pas een plaatsje als je hele zware gezondheidsproblemen hebt. Wacht niet tot het te laat is. Geef nu de juiste zorg aan jouw familie of vriend dankzij een zorgwoning op maat in je eigen tuin. Ga je liever als mantelzorger in de tuin van jouw familielid of vriend wonen? Ook dat is perfect mogelijk.

De modulaire woning als betaalbare huisvesting

Een eigen woning wordt een luxeproduct. Ook voor sociale woningen zijn de wachtlijsten ellenlang. Intussen verblijven deze mensen in huurwoningen die ze eigenlijk niet kunnen betalen. De schuldenberg wordt groter. De verhuurder blijft met lege handen achter. Bij deze situaties wint niemand. In de toekomst zullen alternatieve woonvormen een belangrijke denkpiste zijn. Modulaire woningen zijn goedkoop. Ze zijn compact en heel gerieflijk. Ze bieden alle comfort die je nodig hebt om aangenaam te wonen. Toch een grotere ruimte nodig? Combineer enkele modulaire units tot 1 woning.

Bouw je mee aan de toekomst? Contacteer Novulo voor meer informatie over de mogelijkheden van de modulaire woning. Of bezoek onze demowoning in Ardooie.

BENIEUWD NAAR ONZE KIJKWONING?

Volg ons op sociale media: FacebookInstagramLinkedIn en Twitter

Blijf op de hoogte

Ontvang regelmatig tips en info over onze Novulo Zorgwoningen in je mailbox. Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

Bezoek ons atelier en kijkwoning

Laat ons weten waar je naar op zoek bent en kom snel langs in een van onze kijkwoningen te Laakdal, Oudenaarde, Pittem of Rumst.

Wordt de zorg te zwaar als mantelzorger?

Om jouw surfervaring te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.