De meerwaarde van een groendak voor jou en je zorgwoning

De meerwaarden van een groendak voor jou en je zorgwoning

De meerwaarde van een groendak voor jou en je zorgwoning

De meerwaarden van een groendak voor jou en je zorgwoning

Het plat dak van je zorgwoning is de perfecte plaats voor het plaatsen van een groendak. Wat is dan de meerwaarde van een groendak voor jou en je zorgwoning? Je leest het hier. 

1. Met een groendak bespaar je energie in je zorgwoning. 

Jouw zorgwoning is heel goed geïsoleerd. Toch gaat er niets boven de kracht van de natuur. Het groendak vormt een natuurlijke isolatielaag waardoor je nog meer energie bespaart. En een lagere energiefactuur is altijd aangenaam. Wist je trouwens dat zonnepanelen op een groendak meer energie produceren dan zonnepanelen op een gewoon dak? Voorzie jouw zorgwoning ook van zonnepanelen en je boekt op twee vlakken winst. 

2. Voel je dankzij het groendak nóg comfortabeler in je zorgwoning. 

In de winter blijft de warmte langer binnen. In de zomer houdt het groendak je zorgwoning koeler. Planten hebben sowieso een verkoelend effect. Bij warm weer is het koeler wandelen op een gazon dan op een terras met tegels. Plaatsen waar veel groen is, zijn in de hoogzomer vaak enkele graden koeler dan volgebouwde steden. Jouw groendak maakt de temperatuur in je zorgwoning dus aangenamer. Dan is het ook nog eens mooi meegenomen dat jouw groendak de perfecte buffer is voor omgevingslawaai. Zo is jouw zorgwoning een oase van rust. 

3. Het groendak is een extra beschermlaag voor de dakbedekking van je zorgwoning. 

Het plat dak van jouw zorgwoning krijgt een EPDM dakbedekking. Dit topmateriaal heeft heel veel voordelen. Onder andere een lange levensduur. Toch hakken weer en wind er soms hard in. Vallende takken die schade veroorzaken. Verzengende hitte die jouw dakbedekking bijna op kooktemperatuur brengt. In dit geval vormt het groendak een extra beschermlaag. Het is effectief bewezen dat groendaken de levensduur van de dakbedekking verlengen. Bovendien zijn groendaken heel onderhoudsvriendelijk. De planten kunnen tegen droge periodes en groeien prima op zichzelf dankzij de juiste meststoffen. 

4. Het groendak bezorgt je zuiverder regenwater dan ooit. 

Regenwater is letterlijk een geschenk uit de hemel. Dat moeten we koesteren. Daarom zetten wij bij het plaatsen van een zorgwoning in op het opvangen van regenwater. En ook daarin speelt het groendak een belangrijke rol. Gedaan met overlopende goten bij gietende regen. Het groendak houdt het regenwater even vast en laat het dan geleidelijk aan doorstromen. Bovendien hebben de planten een zuiverende functie. Het regenwater is gefilterd en komt zuiver in de opslagruimte terecht. Zo kan je dit perfect gebruiken voor het doorspoelen van het toilet of voor de wasmachine. 

5. Een extra stukje tuin op het dak van je zorgwoning.

 Zicht op groen brengt de natuur naar binnen. Jouw zorgwoning met een groendak is een extra stukje natuur in de tuin. Het oogt mooi, zeker eens de lente begint. En het trekt leven aan. Insecten vinden hun weg ernaartoe. Die trekken op hun beurt vogels aan. En zitten er wat bloeiers tussen, dan fladderen de vlinders met veel plezier rond je zorgwoning. Jouw groendak draagt bij tot een mooiere natuur en een gezonder klimaat om in te leven. Aangenaam voor jou en je mantelzorgers. 

Wil je meer weten over de zorgwoning met groendak? Contacteer ons. 

BENIEUWD NAAR ONZE KIJKWONING?

Volg ons op sociale media: FacebookInstagramLinkedIn en Twitter

Blijf op de hoogte

Ontvang regelmatig tips en info over onze Novulo Zorgwoningen in je mailbox. Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

Bezoek ons atelier en kijkwoning

Laat ons weten waar je naar op zoek bent en kom snel langs in een van onze kijkwoningen te Laakdal, Oudenaarde, Pittem of Rumst.

Wordt de zorg te zwaar als mantelzorger?

Om jouw surfervaring te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.