De mantelzorgwoning zorgt en ontzorgt

Zorgunit kopen of huren

De mantelzorgwoning zorgt en ontzorgt

Zorgunit kopen of huren

Als mantelzorger bied je op regelmatige basis zorg aan iemand die je kent. Je partner, je ouders, je kind, buur of vriend. Kortom, iemand waarmee je een affectieve band hebt. Deze persoon heeft extra zorg nodig wegens ziekte, ouderdom of een handicap. Maar niet enkel fysieke beperkingen tellen mee. Ook personen met een psychische kwetsbaarheid of verslavingsproblematiek hebben veel extra zorg nodig. Maak kennis met de mantelzorgwoning, deze zorgt en ontzorgt.

Mantelzorg is geen beroep of vrijwilligerswerk. Je rolt er in en weet niet hoe intensief het wordt of hoe lang je deze rol op jou zal nemen. Het lijkt evident om dit te doen, maar dat is het allerminst. Je steekt er veel tijd en energie in, naast je job en je eigen gezin.

Gelukkig bestaat er sinds 1 september 2020 een speciaal statuut voor mantelzorgers, met mogelijkheid tot premies of bepaalde verlofstelsels. Heel wat tijd kruipt in de verplaatsing van en naar de zorgvrager. Vaak zelfs meerdere keren per dag. Stel je voor dat je die verplaatsingen niet meer hoeft te doen. De mantelzorgwoning is hier een ideale oplossing voor.

De mantelzorgwoning in je tuin

 

Je plaatst de mantelzorgwoning eenvoudig en snel in je tuin. Je bepaalt op voorhand alles. Het ontwerp, de stijl, de voorzieningen, de indeling van de ruimtes. In een atelier zet de bouwer de mantelzorgwoning volledig in elkaar. Zo kom je niet met een bouwpakket te zitten, maar wel met een kant-en-klare woning die op 1 dag geplaatst wordt. Zo bespaar je jezelf als mantelzorger heel wat tijd en extra zorgen.

Met de mantelzorgwoning woon je samen en toch apart

 

Zowel de mantelzorger als de zorgvrager hebben wel eens nood aan een adempauze. Het is heel belangrijk dat elk zijn eigen plekje houdt. Samenwonen is intensief, zeker als er een grote zorgvraag is. Je weet wanneer je aan mantelzorg begint, maar niet wanneer het eindigt. Een mantelzorgwoning is een win-win. Je hebt elk een eigen woning, maar bent snel ter plaatse als er dringend hulp nodig is. Niet meer rondrijden met boodschappen of om andere hulp te bieden. Je loopt even door de tuin en je bent er.

Besteed deze uitgespaarde tijd aan zorg voor jezelf.

De Novulo mantelzorgwoningen zijn zowel te koop als te huur.

Bezoek ons atelier en kijkwoning

Laat ons weten waar je naar op zoek bent en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak

Lampernissestraat 1 bus 23 – 8550 Ardooie

Video afspelen

Om jouw surfervaring te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies.